Subiect "decizie resingere" Deschis de petre mihaela la data: 04/27/2017 9:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie resingere
Scris de: petre mihaela la data: 04/27/2017 9:51am
Gen:f
Data nasterii:05.04.1960
Stagiul de cotizare:28 ani 8 luni
Alte date:12 ani gr 2
Intrebare:buna ziua
am depus actele pt pensie anticipata in luna martie,din pacate am primit o decizie prin care se respinge dosarul cu urmatoarea motivare...pt perioada lucrata avand functia de canetator nu a fost valorificat sporul privind gr de munca intruct prin natura functiei nu se putea lucra cel putin 70% in conditii deosebite de munca-art 65(1),(2) din legea nr 263/2010-are stagiul mai mic decat stagiul complet si are varta cu cel mult 5 ani mai mica decat varsta standard.va rog daca puteti sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul asta,...nu inteleg de ce nu mi-a luat in calcul adeverinta de gr 2....ce trebuie sa fac mai dearte.... multumesc frumos
Re: decizie resingere
Scris de: la pensie la data: 04/28/2017 1:30am
Din pacate noi nu cunoastem functia pe care ati avut-o pe perioada cat ati primit adeverinta de grupa de munca.
Sunt frecvente cazurile in care functionarii Casei de pensii nu recunosc adeverintele de stagii in grupele de munca, in unele cazuri justificat si in altele nejustificat.
In cazul in care considerati nejustificata nerecunoasterea stagiului in grupa de munca aveti dreptul sa contestati aceasta decizie prin urmatorii pasi :
- Contestarea deciziei Casei de Pensii Teritoriale prin depunerea la registratura acestei case de pensii a unei contestatii adresate Comisiei Centrale de Contestatii.
- Daca raspunsul la aceasta contestatie este inacceptabil sau intarzie mai mult de un termen rezonabil de 3-4 luni aveti dreptul sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal). La aceasta actiune este de recomandat sa cereti sprijinul unui avocat specializat in astfel de actiuni.
Atat contestatia cat si actiunea in justitie trebuie argumentate temeinic prin :
- Dovedirea faptului ca locul dv de munca a fost nominalizat in documentatia intocmita de angajator pentru incadrarea in grupele de munca.
- Dv in functia pe care ati avut-o ati lucrat in conditiile de munca prevazute in documentatia de incadrare in locurile de munca
- Adeverinta depusa la dosar este conform prevederilor legale
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1