Subiect "pensie anticipata italia" Deschis de vlahopol veronica la data: 04/27/2017 12:42pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata italia
Scris de: vlahopol veronica la data: 04/27/2017 12:42pm
Gen:feminin
Data nasterii:29.09.1955
Stagiul de cotizare:24 ani si 8 luni,Romania,15 ani Italia
Alte date:
Intrebare:Am solicitat iesirea la pensie anticipata in Italia(cu "opzione donna",care implica si o penalizare)).In romania am iesit la pensie la 60 ani si 2 luni,si incasez acea pensie din 2015,noiembrie.La solicitare mi s-a spus ca intrunesc conditiile(35 ani contribute cumulate cu cele din Romania..eu am aproape 40..)insa mi s-a spus ca pensia din Romani se anuleaza si voi lua dupa ce se va calcula o singura pensie.(deoarece suntem in UE)Eu stiam ca pensiile se iau din fiecare tara,in fc de anii lucrati acolo.Este corect?Ce sa fac,sa accept sau sa las pana cand voi ajunge la varsta de pensionare din Italia(66 ani...).Eu vreau sa ma intorc acasa.Cum se calculeaza aceasta pensie?Multumesc
Re: pensie anticipata italia
Scris de: la pensie la data: 04/28/2017 2:59am
Cei care au lucrat in doua sau mai multe tari din Uniunea Europeana primesc o pensie comunitara. Pentru a afla mai multe informatii despre pensia comunitara accesati site-ul Casei Nationale de Pensii Publice din Romania la adresa :
https://www.cnpp.ro/pensii-comunitare
Acolo veti vedea ca pensia dv va fi compusa din o componenta calculata, pentru stagiul lucrat in Romania, conform legii pensiilor 263/2010 ( de fapt este pensia pe care o primiti din Romania) si o componenta calculata, pentru stagiul lucrat in Italia, conform legiilor din Italia.
Aceste doua componente le puteti primi in tara de domiciliu.
Nu cunoastem modalitatile de cumulare a acestor pensii si credem ca pentru a afla mai multe amanunte in acest sens accesati site-ul Casei Nationale de Pensii Publice din Romania la adresa :
https://www.cnpp.ro/informatii-utile-pentru-lucratorii-migranti
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1