Subiect "punctaj grupa" Deschis de maria la data: 04/28/2017 2:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj grupa
Scris de: maria la data: 04/28/2017 2:13am
Gen:F
Data nasterii:02.07.1956
Stagiul :29 ani si 5 luni
Alte date:am primit decizia de pensionare in care sunt trecuti anii de cotizare si facultatea dar nu a fost valorificata si adeverinta de incadrare 50% gr.Imotivand ca a fost acordata in 2007 si nu exista temei legal pt.incadrare in grupa , ordinul 50/1990 fiind abrogat
Intrebare:ce pot face pentru recunoasterea adeverintei si majorare punctaj, adeverinta provenita de la angajator nu este un inscris oficial care produce efecte juridice ?multumesc
Re: punctaj grupa
Scris de: la pensie la data: 04/28/2017 7:43am
Situatia este prezentata neclar deoarece nu ati precizat :
Perioada pentru care s-a eliberat adeverinta pentru stagiul in grupa de munca.
Daca perioada este inainte de aprilie 2001 si adeverinta corespunde prevederilor legale de la data eliberarii incadrarea in prevederilor Ordinului Ministrului Sanatatii si al Ministerului Muncii si Ocrotirii sociale 50/1990 nu este gresita.
Daca perioada este dupa aprilie 2001 incadrarea trebuie facuta conform prevederilor legii 226/2006 dar in acest caz nu se prevede posibilitatea lucrului in grupa de munca de 50 %. In acest caz ar trebui sa cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta corecta pe care sa o depuneti la dosarul de pensie.
Daca ati depus o adeverinta corecta si nu a fost luata in calcul de catre functionarii de la casa de pensii aveti urmatorii pasi de contestare:
- Contestarea deciziei Casei de Pensii Teritoriale prin depunerea la registratura acestei case de pensii a unei contestatii adresate Comisiei Centrale de Contestatii.
- Daca raspunsul la aceasta contestatie este inacceptabil sau intarzie mai mult de un termen rezonabil de 3-4 luni aveti dreptul sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal). La aceasta actiune este de recomandat sa cereti sprijinul unui avocat specializat in astfel de actiuni.
Atat contestatia cat si actiunea in justitie trebuie argumentate temeinic
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1