Subiect "formalitati pensionare in conditii de handicap" Deschis de Obeada la data: 04/28/2017 12:16pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
formalitati pensionare in conditii de handicap
Scris de: Obeada la data: 04/28/2017 12:16pm
Gen:M
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:33
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua,
Sunt nascut in luna decembrie 1960, sex M si posed certificat de incadrare in grad de handicap definitiv din anul 2004, gr II, deficienta functionala accentuata.
Handicapul este preexistent calitatii de angajat dar pe certificat nu este completata rubrica aferenta pensionarii.
Am o vechime in munca de 33 ani si am absolvit 5 ani cursurile de zi ale unei facultati.
Ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie pentru a ma pensiona si a beneficia de reducerea virstei de pensionare si a stagiului de cotizare.
Trebuie refacuta intreaga procedura de evaluare si incadrare in grad de handicap ?
Multumesc.
Re: formalitati pensionare in conditii de handicap
Scris de: la pensie la data: 04/29/2017 7:53am
Daca handicapul este preexistent nu numai datei primei angajarii ci si inceperii cursurilor universitare.
Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare trebuie sa intocmiti un dosar pentru pensionare cu pensie pentru limita de varsta care sa contina actele necesare precizate la Casa de Pensii Teritoriala sau la pagina de la adresa :
http://www.pensiiprahova.ro/pensia%20pentru%20limita%20de%20varsta.html
La acestea se mai adauga un certificat de incadrare in grad de handicap pe care il obtineti de la comisia de incadrare in handicap in care sa fie facuta mentiunea ca a fost emis pentru aplicarea art 58 din legea pensiilor 263/2010
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1