Subiect "Intrebarii pensii handicap" Deschis de Gabriel les la data: 04/29/2017 6:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Intrebarii pensii handicap
Scris de: Gabriel les la data: 04/29/2017 6:11pm
Buna seara as avea si eu cateva intrebarii..
1 eu am pensie handicap accentuat permanent,intrebarea mea e,mai poate sa ma cheme vreodata la reevaluar?sau pot sta linistit toata viata
2.dupa moartea ambiilor parinti pot sa primesc pensie de urmas dupa ambii sau doar dupa unul singur?
3.pot primi si pensie pe caz de boala si cea de urmas sau trebuie sa aleg intre cele 2?
Re: Intrebarii pensii handicap
Scris de: la pensie la data: 05/01/2017 9:12am
1 Regretam ca nu va putem raspunde la prima intrebare ci va putem da urmatoarele informatii:
- Dv aveti certificat de handicap accentuat si nu primiti pensie de handicap ci o indemnizatie de handicap,
- Aceasta indemnizatie nu o primiti de la Casa de pensii ci de la Directiile de asistenta sociala din primarii.
- Site-ul nostru are ca obiect legislatia pensiei si nu urmarim legislatia in domeniul protectiei persoanelor cu handicap.
2 Aveti dreptul la pensie de urmas in urma ambilor parinti daca ati dobandit starea de handicap inainte de varsta de 16 ani sau inainte de varsta de 26 ani daca atunci erati in o forma de invatamant organizata conform legii.
3 Aveti dreptul la pensie de invaliditate daca aveti un stagiu de cotizare insa nu puteti beneficia simultan si de pensie de invaliditate si de pensie de urmas ci trebuie sa optati intre acestea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1