Subiect "cumul pensie anticipata" Deschis de marian la data: 05/12/2017 11:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumul pensie anticipata
Scris de: marian la data: 05/12/2017 11:10am
Gen:m
Data nasterii:1965
Stagiul de cotizare:34ani
Alte date:Locuiesc in Slatina ,zona poluata
Intrebare:E posibila cumularea anilor pentru pensionarea anticipata? Adica sa beneficiez cumulat de reducerea varstei de pensionare specifica zonelor poluate (2ani)si de pensionarea anticipata de 5 ani deci in loc sa ma pensionez la 65 de ani sa ma pot pensiona cu 2+5 ani mai devreme ,deci la 58 ? Multumesc.
Re: cumul pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/15/2017 4:30am
Nu este posibila o astfel de cumulare iar initiativa parlamentara de includere a orasului Slatina in randul oraselor cu poluare remanenta nu s-a finalizat inca.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si realizati stagiul complet de cotizare de cotizare de 35 ani. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Daca initiativa parlamentara de de includere a orasului Slatina in randul oraselor cu poluare remanenta va fi finalizata pana cand realizati varsta de 63 ani beneficiati de pensie anticipata partiala diminuata dar cu conditia sa nu cereti pana la aceasta varsta pensie anticipata partiala diminuata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1