Subiect "Despre indicele de corectie" Deschis de Ghinea Constantin la data: 06/05/2017 1:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Despre indicele de corectie
Scris de: Ghinea Constantin la data: 06/05/2017 1:34pm
Gen:F
Data nasterii:05.05.1956
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Am fost pensionată cu pensie de invaliditate gr.2 la data de 11.10.2009 si am îndeplinit condiția de pensionare pt.limită de varstă la data de 05.10.2016. Eu stiam ca stagiul de cotizare in cazul pensiei de invaliditate este considerat "stagiu asimilat" la calculul cuantumului pensiei pt. limită de vârstă.
Pentru ca in decizia de pensionare nu este inclus indicele de corectie, m-am adresat casei de pensii a sect.3, care mi-a raspuns ca se acorda la "inscrierea initiala" la pensie, adica 2009 (cand, de fapt nu exista acest indice)
Total incorect, pentru ca pensia de invaliditate este "un stagiu" pentru pensia la limita si are si alte surse de plata, diferite de cel a pensiilor publice! Sunt curios care-i parerea d-stra. Multumesc anticipat pt. raspuns
Re: Despre indicele de corectie
Scris de: la pensie la data: 06/06/2017 2:57am
Parerea noastra este ca sunt doua aspecte diferite si regretam ca prin explicatiile pe care vi le dam veti crede ca suntem de acord cu modul de legiferare al acestui indice de corectie. Noi insa trebuie sa va explicam prevederile legale asa cum sant. Parerile personale nu au nicio valoare juridica.
-Legislatia pensiilor prevede ca perioada pensiei de invaliditate se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta.
-Indicele de corectie nu este prevazut in legislatia pensiilor inainte de 01 ianuarie 2011 cand a iesit initial la pensie persoana nominalizata de dv.
Acest indice de corectie a fost introdus prin art 170 din legea pensiilor 263/2010 si s-a prevazut a fi acordat numai celor care ies la pensie initial dupa 01 ianuarie 2011.
Mai multe explicatii ne este greu sa va dam pentruca nu stim ce au gandit cei care au conceput aceasta prevedere legala si nici ei nu au vrut sa ne dea prea multe explicatii.
Dovada ca aceasta prevedere legala nu a fost gandita de la inceput corect sunt repetatele contestatii care au ajuns pana la Curtea Constitutionala pentru a se ajunge la forma actuala a acestei prevederi.
Scris de: Gheorghe M. la data: 06/07/2017 11:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
În aceeași situație am fost și eu. Am contestat decizia de pensionare, i-am acționat în judecată și, în final am avut câștig de cauză la CAB. Consider greșită interpretarea ”inițială”, fiind vorba de aplicarea eronată a Ordinului nr. 340/mai 2001 (anexa nr. 9). Este de fapt o reparare a unei erori.
Scris de: Ghinea Constantin la data: 06/08/2017 1:32pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspunsul primit din partea responsabililor acestui site. Cu speranta ca vizitatorul meu, D-nul Gheorghe M., ar mai citi răspunsul meu, l-asi ruga (dacă nu i se pare că cer prea mult), să-mi dea câteva amănunte privind pașii parcurși la acționarea în justiție. Am adresa de email costel_ghinea@yahoo.com. Mulțumiri anticipate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1