Subiect "concediu fara plata pentru studii" Deschis de Eliana la data: 03/18/2025 8:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
concediu fara plata pentru studii
Scris de: Eliana la data: 03/18/2025 8:19am
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca zilele de concediu fara plata pentru studii sunt scazute din stagiul contributiv ca zile lucratoare sau ca zile calendaristice. In perioada 1987-1992 am avut 146 zile concediu fara plata pentru studii trecute in cartea de munca si nu stiu cum sa le scad astfel incat sa imi determin cat mai corect stagiul contributiv. Multumesc.
Re: concediu fara plata pentru studii
Scris de: la pensie la data: 03/18/2025 9:21am
Evidenta concediilor fara plata se face ca zile lucratoare iar evidenta stagiului de cotizare contributiv se face in zile/luni/ani calendaristici.
Deci pentru a va determia stagiul de cotizare contributiv trebuie ca perioadele de concedii fara plata sa fie transformate in zile/luni calendaristice si apoi sa fie scazute din perioada calendaristica lucrata.
Transformarea concediilor fara plata din zile lucratoare in zile/luni calendaristice o fac functionarii Casei de pensii teritoriale de care apartine domiciliul dv.
Re: concediu fara plata pentru studii
Scris de: GicaH la data: 03/18/2025 2:25pm
Eliana :
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca zilele de concediu fara plata pentru studii sunt scazute din stagiul contributiv ca zile lucratoare sau ca zile calendaristice. In perioada 1987-1992 am avut 146 zile concediu fara plata pentru studii trecute in cartea de munca si nu stiu cum sa le scad astfel incat sa imi determin cat mai corect stagiul contributiv. Multumesc.

Problema este că toate cele 146 zile vi le vor tăia toate la un loc în ultimă perioada, respectiv în anul 1992.
Eu am pățit asta, am avut 93 zile concediu de studii scrise în carnetul de muncă,în perioada 1982÷1988 și mi-au tăiat ultimele luni, respectiv din 25 aprilie până în 17 august 1988, când salariile mele au fost mai mari.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1