Subiect "stagiu cotizatie" Deschis de Sapaceanu Livia la data: 03/18/2025 1:17pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu cotizatie
Scris de: Sapaceanu Livia la data: 03/18/2025 1:17pm
Gen:feminin
Data nasterii: 15.12.1960
Stagiul de cotizare:41 ani, 7 luni, 29 zile
Alte date:
Intrebare:Cum se calculeaza: Stagiu de cotizare contributiv pentru care se adauga puncte de stabilitate.
Total stagiul de cotizare realizat dintre care 41. ani, 7 luni, 29 zile
Stagiu de cotizatie contributiv 41. ani, 7 luni, 29 zile
In anul 2018 am depus dosarul pt. pensie anticipat (din motive personale)pe dat 07.06.2018 am primit Decizia. Nu am depus Decizie de intrerupere deoarece am renuntat la pensie anticipat si am lucrat in continuare fare a intrerupe o zi, Fara sa imi dau seama nu am atacat Decizia si am licrat in continuare fare intrerupere pana in 24.12.2020 cand am depus si Decizia de incetare
Va rog sa ma ajutati si pe mine cum sa calcules stagiul de cotizatie contributiv pt. care se acorda puncte de stabilitate.
Va multumesc.
Re: stagiu cotizatie
Scris de: GicaH la data: 03/18/2025 2:32pm
Sapaceanu Livia :
Gen:feminin
Data nasterii: 15.12.1960
Stagiul de cotizare:41 ani, 7 luni, 29 zile
Alte date:
Intrebare:Cum se calculeaza: Stagiu de cotizare contributiv pentru care se adauga puncte de stabilitate.
Total stagiul de cotizare realizat dintre care 41. ani, 7 luni, 29 zile
Stagiu de cotizatie contributiv 41. ani, 7 luni, 29 zile
In anul 2018 am depus dosarul pt. pensie anticipat (din motive personale)pe dat 07.06.2018 am primit Decizia. Nu am depus Decizie de intrerupere deoarece am renuntat la pensie anticipat si am lucrat in continuare fare a intrerupe o zi, Fara sa imi dau seama nu am atacat Decizia si am licrat in continuare fare intrerupere pana in 24.12.2020 cand am depus si Decizia de incetare
Va rog sa ma ajutati si pe mine cum sa calcules stagiul de cotizatie contributiv pt. care se acorda puncte de stabilitate.
Va multumesc.

Problema este că nu cred că aveți stagiul total de cotizare egal cu cel contributiv.
Calculul este simplu, se calculează puncte de stabilitate pentru perioada ce depășește 25 ani stagiu de cotizare contributiv(efectiv lucrat sau/și cumpărat).
Calculul se poate face pe această pagină deasupra Forumului.
Re: stagiu cotizatie
Scris de: la pensie la data: 03/18/2025 3:59pm
In cazul dv presupunem ca perioada contributiva se compune din doua perioade :
Perioada inainte de acordarea pensiei anticipate in care ati lucrat si ati platit CAS.
Perioada in care ati avut decizie de pensie anticipata, dar aceasta a fost suspendata, in care ati lucrat in continuare si ati platit CAS.
La calculul punctelor de stabilitate intra stagiul de cotizare contributiv din ambele perioade.
Nu intra in calcul perioada in care se cumuleaza pensia cu salariu, dar din datele furnizate de dv nu ati avut asemenea perioada, deoarece aveati dreptul la pensie pentru limita de varsta, care putea fi cumulata cu salariu, incepand cu 15 noiembrie 2022.
Calculul punctelor de stabilitate in functie de stagiu de cotizare contributiv, ce depaseste 25 ani, se poate calcula pe site asa cum spune domnul Gica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1