Subiect "REDUCERE VARSTA DE PENSIONARE" Deschis de CONSTANTIN FLORENTINA CARTMEN la data: 03/19/2025 6:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
REDUCERE VARSTA DE PENSIONARE
Scris de: CONSTANTIN FLORENTINA CARTMEN la data: 03/19/2025 6:33am
Gen:F
Data nasterii:12.12.1969
Stagiul de cotizare:35 (30 lucrati + 5 cumparati pe contract)
Alte date:25 ani gr. II, 1 copil
Intrebare:Pe noua lege a pensiilor care este perioada maxima de reducere din varsta standard de pensionare pentru anii lucrati in gr. II, in conditiile indeplinirii stagiului complet de cotizare, respectiv 35 ani? ( 25 ani gr. II, 1 copil)
Re: REDUCERE VARSTA DE PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 03/19/2025 9:52am
Noua lege a pensiilor prevede reducerea maxima a varstei standard de pensionare de 7 ani pentru stagiu de cotizare lucrate in grupa II de munca si in conditii deosebite de 21 ani si peste.
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 64 ani si 11 luni adica in data de 12 noiembrie 2034. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni, pentru stagiul de cotizare de peste 21 ani lucrat in grupa II de munca si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil, adica in data de 12 mai 2027. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie pe care o indepliniti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1