Subiect "CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE LA FEMEI DEVANSATA CU 5 ANI" Deschis de luciana la data: 03/20/2025 9:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE LA FEMEI DEVANSATA CU 5 ANI
Scris de: luciana la data: 03/20/2025 9:18am
Din 2035, vârsta standard de pensionare va fi de 65 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În mod surprinzător, Șeful casei de Pensii a anunțat că egalizarea vârstelor de pensionare se va face cu 5 ani mai devreme, adică în 2030.
„Noi avem în România încă o vârstă de pensionare mică faţă de ţările din UE. Vârsta standard de pensionare este 65 de ani la bărbaţi, iar în ceea ce priveşte doamnele este undeva la 62 de ani şi 4 luni. Avem o creştere etapizată până în 2030 când vârsta de pensionare va fi egală cu a bărbaţilor.

Stie cineva daca stirea aceasta este reala sau este un zvon?
Re: CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE LA FEMEI DEVANSATA CU 5 ANI
Scris de: GicaH la data: 03/20/2025 9:20am
luciana :
Din 2035, vârsta standard de pensionare va fi de 65 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În mod surprinzător, Șeful casei de Pensii a anunțat că egalizarea vârstelor de pensionare se va face cu 5 ani mai devreme, adică în 2030.
„Noi avem în România încă o vârstă de pensionare mică faţă de ţările din UE. Vârsta standard de pensionare este 65 de ani la bărbaţi, iar în ceea ce priveşte doamnele este undeva la 62 de ani şi 4 luni. Avem o creştere etapizată până în 2030 când vârsta de pensionare va fi egală cu a bărbaţilor.

Stie cineva daca stirea aceasta este reala sau este un zvon?

Cred că este o greșeală de redactare undeva, sau de exprimare a șefului CNPP.
Re: CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE LA FEMEI DEVANSATA CU 5 ANI
Scris de: la pensie la data: 03/21/2025 10:15am
Domnul Gica are dreptate.
Varsta standard de pensionare este stabilita conform anexei 5 la legea pensiilor 360/2023, in care se prevede egalizarea varstelor standard de pensionare, la 65 ani, la femei si la barbati incepand cu 01 ianuarie 2035.
Aceasta data poate fi modificata prin o alta reglementare legala, dupa publicarea ei in Monitorul Oficial, lucru care nu a fost facut pana in prezent.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1