Subiect "Recalculare." Deschis de Popescu Valentina la data: 04/03/2025 3:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare.
Scris de: Popescu Valentina la data: 04/03/2025 3:52am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am ieșit în iulie la pensie
Și pana în prezent nu am primit decizia de recalculare, sunând acum la Casa de pensii, mi s- a spus sa fac o cerere.Am transmis cererea cu confirmare, dar oare e corect??
Recalcularea nu se face din oficiu??
Re: Recalculare.
Scris de: GicaH la data: 04/03/2025 7:08am
Popescu Valentina :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am ieșit în iulie la pensie
Și pana în prezent nu am primit decizia de recalculare, sunând acum la Casa de pensii, mi s- a spus sa fac o cerere.Am transmis cererea cu confirmare, dar oare e corect??
Recalcularea nu se face din oficiu??

Dacă este vorba de recalculare prin adăugare de stagii lucrate după pensionare sau pe baza de adeverințe, nu se face din oficiu.
Doar trecerea de la pensie anticipată la pensie limita de vârstă se face din oficiu.
Scris de: la pensie la data: 04/03/2025 7:51am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Din pacate doamna Valentina obisnueste sa puna intrebari pentru diverse persoane fara sa dea datele necesare analizei.
Scris de: Popescu Valentina la data: 04/03/2025 8:00am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va mulțumesc frumos, este vorba de mine care am ieșit la pensie de varsta în luna iulie, și dacă din seseptembrie mi- ar fi făcut recalcularea din oficiu oe legea noua as fi primit o suma mai mare de bani pentru punctele de stabilitate.
Nu sunt necesare pentru recalculare adeverințe.
Scris de: Carp Mircea la data: 04/05/2025 8:23am
Popescu Valentina
Casele locale impreuna cu CNPP prin incalcarea legii, au pus in plata la cei care li s-a intarziat emiterea/comunicarea deciziei de recalculare astfel incat sa intre in plata la 01/09/2024, pensia recalculata in baza prevederilor art.154{1}, in loc de 144{1} si {2} sau mai intai {1} si mai apoi/tarziu si {2}.
In concluzie:
Pensionarii cu stagiul complet de cotizare mai mare de 25 ani aveu realizate si aflate in plata la 31/08/2024, un numar mai mare de puncte realizate decat cel recalculat cu incalcarea legii in baza prevederilor art.154{1} din legea 360/2023.
Concret:
In loc sa puna in plata incepand cu 01/09/2024 punctele realizate si aflate deja in plata la 31/087/2024, le-au recalculat prin raportarea cuantumului pensiei in plata la 31/08/2024 la valorarea V.P.R.-lui de 81 lei. Cu marea lor majoritate s-a revenit la normal. Dar mai sunt destule cazuri inca nerezolvate. Cazul persoanei care a deschis acest topic.
Scris de: Valentina Popescu la data: 04/11/2025 1:48am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am primit decizia cu data de 28 august 2024 , consider ca era dreptul meu sa primesc ca oricare pensionar decizia privind recalcularea din oficiu deoarece am 34 și 9 luni, de ani lucrati, deci va trebui sa mi mărească pensia datorita punctelor de stabilitate.
Pana în prezent nu am primit și ma gândesc sa dau în judecata ministerul muncii care nu și face treaba.Ar trebui ca acești bani sa mi fie dați cu dobanda.
Scris de: Gabriela Matei la data: 04/25/2025 6:11am
Si eu am iesit la pensie de limita de varta cu data de 1 august 2024 conform legii vechi, suntem la finalul lunii aprilie 2025 si nu mi-a venit nici decizie conform legii 360/2024 si nici diferenta de bani.
Am fost in audienta la casa de pensii din judetul unde locuiesc si mi s-a spus ca este noul soft blocat pentru mii de dosare din tara (respectiv perioada 15 iunie - 31 august 2024). Ba chiar directorul mi-a mai spus ca suntem mintiti in Masmedia si de TV. NU STIU SA CRED SAU SA NU CRED...
la Ministerul Muncii nu dau explicatii,
deja sunt 9 luni de cand nu am primit recalcularea si eu nu pot intelege de ce numai o parte din dosare nu au putut fi recalculate si dosarele vechi de ex: tata are 80 de ani este iesit la pensie din 1995 si totul este ok, a primit tot recalculare, decizie inclusiv bani.
Bine a completat doamna aici, daca primesti banii dupa un an ce valoare mai au? Ar trebui sa primim dobanda insa nu stim nici daca ii primim banii meritati, dreptul nostru.
Numai bine doresc tuturor, intr-o tara unde totul merge anapoda!
Scris de: Gabriela Matei la data: 04/25/2025 6:28am
Si eu am iesit la pensie de limita de varta cu data de 1 august 2024 conform legii vechi, suntem la finalul lunii aprilie 2025 si nu mi-a venit nici decizie conform legii 360/2024 si nici diferenta de bani.
Am fost in audienta la casa de pensii din judetul unde locuiesc si mi s-a spus ca este noul soft blocat pentru mii de dosare din tara (respectiv perioada 15 iunie - 31 august 2024). Ba chiar directorul mi-a mai spus ca suntem mintiti in Masmedia si de TV. NU STIU SA CRED SAU SA NU CRED...
la Ministerul Muncii nu dau explicatii,
deja sunt 9 luni de cand nu am primit recalcularea si eu nu pot intelege de ce numai o parte din dosare nu au putut fi recalculate si dosarele vechi de ex: tata are 80 de ani este iesit la pensie din 1995 si totul este ok, a primit tot recalculare, decizie inclusiv bani.
Bine a completat doamna aici, daca primesti banii dupa un an ce valoare mai au? Ar trebui sa primim dobanda insa nu stim nici daca ii primim banii meritati, dreptul nostru.
Numai bine doresc tuturor, intr-o tara unde totul merge anapoda!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1