Gen:M
Data nasterii:18.08.1951
Stagiul de cotizare:10 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Ma numesc Fischer Tiberiu, locuiesc in strainatate, sunt nascut in 1951, am o vechime totala de 10 de ani si 2 luni munciti in grupa I de munca in cadrul Electrica S.A., lucrand in instalatii de medie, inalta si foarte inalta tensiune in procent de 100% din timpul efectiv lucrat pentru perioada 21.03.1977-01.05.1987.
În interpretarea dispoziţiilor art. 30 alin. (4) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările şi completările ulterioare, asimilarea perioadei anterioare datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute de art. 30 alin. (l) lit. i) din aceeaşi lege, în locurile de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă, unui stagiu de cotizare în condiţii speciale de muncă, produce efecte şi sub aspectul majorării punctajelor lunare cu 50%, conform art. 100 lit. b) din Legea nr. 263/2010, iar nu doar cu privire la determinarea stagiului de cotizare, potrivit art. 56 alin. (1) lit. d)”.
Art. 30. – (1) În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiţii speciale sunt cele din:
i) activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui. (…)”.
Intrebarea mea e: daca pot cere prin instanta majorarea punctajului lunar cu 50%, desi eu nu am lucrat conf. art. 30 alin. 4 ?????
Va rog foarte frumos sa-mi raspundeti.
Cu multa stima,
Fischer Tiberiu