Subiect "Decizia 71/2025" Deschis de Fischer Tiberiu la data: 04/09/2025 4:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Decizia 71/2025
Scris de: Fischer Tiberiu la data: 04/09/2025 4:23am
Gen:m
Data nasterii:1951
Stagiul de cotizare:10 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Ma numesc Tibi si va scriu din strainatate.
Am lucrat la fosta IRE , astazi Electrica, timp de mai bine de 10 ani. Mi s-au recunoscut anii lucrati ca gr. I de munca, prin proces si mi s-a dat la pensie cei 50% prevazuti.
As dori sa va intreb daca as putea da in judecata CJP Alba pt. ca "Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că asimilarea perioadei în care salariaţii au desfăşurat activităţi încadrate în grupa a II-a de muncă, unui stagiu de cotizare în condiţii speciale de muncă, produce efecte sub aspectul majorării punctajelor lunare cu 50%."

Am lucrat in instalatii energetice de foarte inalta tensiune intre anii 1976-1987.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu multa stima,
Re: Decizia 71/2025
Scris de: GicaH la data: 04/09/2025 5:43am
Fischer Tiberiu :
Gen:m
Data nasterii:1951
Stagiul de cotizare:10 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Ma numesc Tibi si va scriu din strainatate.
Am lucrat la fosta IRE , astazi Electrica, timp de mai bine de 10 ani. Mi s-au recunoscut anii lucrati ca gr. I de munca, prin proces si mi s-a dat la pensie cei 50% prevazuti.
As dori sa va intreb daca as putea da in judecata CJP Alba pt. ca "Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că asimilarea perioadei în care salariaţii au desfăşurat activităţi încadrate în grupa a II-a de muncă, unui stagiu de cotizare în condiţii speciale de muncă, produce efecte sub aspectul majorării punctajelor lunare cu 50%."

Am lucrat in instalatii energetice de foarte inalta tensiune intre anii 1976-1987.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu multa stima,

Înțeleg că ați câștigat prin proces și vi s-au dat cei 50% suplimentar pentru grupa de muncă, dar nu îmi dau seama dacă de cei 50% specificați la final sunt aceeași de ce mai doriți un alt proces
Re: Decizia 71/2025
Scris de: la pensie la data: 04/10/2025 9:57am
Asa cum remarca si domnul Gica intrebarea dv este neclara.
Dv spuneti ca ati lucrat in grupa I si la calculul pensiei ati beneficiat de majorarea punctajelor lunare cu 50% iar intrebarea se refera la o decizie a ICCJ care are ca obiect perioadele lucrate in grupa II de munca care ulterior au fost transformate in grupa conditii speciale conform art 30 alin (1) litera i) din legea pensiilor 263/2010.
Dupa opinia noastra activitatea dv nu se incadreaza in obietul deciziei nominalizate deoarece.
- Dv ati lucrat in grupa I nu in grupa II
- Activitatea dv nu se incadreaza in prevederile art 30 alin (1) litera i) din legea pensiilor 263/2010 care prevede : "activitatile de productie, mentenanta si asimilate din unitatile de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui, pentru personalul implicat direct si nemijlocit in utilizarea procedeelor si utilajelor specifice productiei energiei electrice si extractiei carbunelui".
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1