Subiect "Calcul puncte /introducere salariu" Deschis de Avram Eugen la data: 04/11/2025 12:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul puncte /introducere salariu
Scris de: Avram Eugen la data: 04/11/2025 12:37am
Gen:M
Data nasterii:17.08.1966
Stagiul de cotizare:45 ani 10 luni 12 zile
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, oare salariile inainte de 2002 se transforma automat ? nu pot sa pun virgula sau punct.Spre exemplu in 2001 am avut in luna ianuarie 3,664,106 (in aplicatia am pus fara virgula)..Oare influenteza calculul ? va intreb pentru ca numarul de puncte dat de aplicatie mi se pare foarte mare fata de ce mi-a calculat casa de pensii...
Re: Calcul puncte /introducere salariu
Scris de: GicaH la data: 04/11/2025 7:39am
Avram Eugen :
Gen:M
Stagiul de cotizare:45 ani 10 luni 12 zile
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, oare salariile inainte de 2002 se transforma automat ? nu pot sa pun virgula sau punct.Spre exemplu in 2001 am avut in luna ianuarie 3,664,106 (in aplicatia am pus fara virgula)..Oare influenteza calculul ? va intreb pentru ca numarul de puncte dat de aplicatie mi se pare foarte mare fata de ce mi-a calculat casa de pensii...

Este bine fără punctuație.
Scris de: la pensie la data: 04/12/2025 9:14am
Raspunsul domnului Gica este corect
Exemplu dv este gresit. In modul de scriere al cifrelor in Romania nu se scriu cifre cu dubla virgula, in luna ianuarie 2001 ati avut salariu de 3 milioane 664 mii 106 lei vechi.. Numarul de puncte dat de programul de pe site este mare, presupunem mai mult decat dublu, din cauza erorilor facute de dv la introducerea datelor in pagina de intrare in program, unde ati introdus date din o decizie anterioara introducand in program si salarii din perioada calculata prin acea decizie.
Mai exista si multe alte erori pe care le putem mentiona daca reveniti si daca mentionati clar cand ati depus dosarul de pensie si daca ati mai cerut recalcularea pensiei.
Scris de: Avram Eugen la data: 04/13/2025 2:00am
Gen:Masculin
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Am depus dosarul de pensionare in 21.03.2024, decizia a venit in 17.05.2024.Da intre timp am cerut recalcularea pensiei.Am si grupa intre 1991-2001 grupa 1 si intre 2001-2008 grupa de munca deosebita.
Se pare ca datele din carnetul de munca inainte de 2001 nu au fost completate corect in sistemul online am casei de pensie…
Scris de: la pensie la data: 04/14/2025 6:05am
Situatia dv privind pensionarea:
Ati depus dosar de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare pentru stagiile lucrate in grupele de munca, in data de 21 martie 2024. Dupa depunerea dosarului de pensionare nu ati incetat activitatea.
Ati cerut recalcularea pensiei pentru perioada lucrata dupa martie 2024, probabil inainte de 01 septembrie 2024. Dupa depunerea dosarului de pensionare nu ati incetat activitatea.
In aceste conditii verificarea calculului pensiei cu ajutorul programului de pe site se face astfel:
Verificarea calculului punctajului (valorii) pensiei de la punctul 1, de mai sus
-In pagina de intrare in program datele se completeaza asa cum le-ati completat acum cu exceptia rubricilor :
Punctaj decizie pensie anterioara si punctaj suplimentar grupa de munca in care nu introduceti date.
- In paginile anuale de date introduceti date numai in perioada septembrie 1984 - martie 2024
In aceste pagini corectati urmatoarele erori :
Introduceti spor ul de vechime care se acorda automat astfel
Intre septembrie 1987 - august 1989 3%
Intre septembrie 1989 - martie 1992 6%
Daca in aceasta perioada ati primit si alte sporuri pentru conditiile de munca le cumulati.
Completati grupa de munca I in perioada lucrata in aceasta grupa inainte de aprilie 2001.

Verificarea calculului punctajului (valorii) pensiei de la punctul 2 de mai sus pentru perioada lucrata in intervalul dupa depunerea dosarului de pensionare din martie 2024 pana la data depunerii cererii de recalculare
-In pagina de intrare in program datele se completeaza asa cum le-ati completat la punctul a) cu exceptia rubricilor :
Data inceperii activitatii - data in care ati depus dosarul adica 21 martie 20024
Data incetarii activitatii - data in care ati depus cererea de recalculare
Punctaj decizie pensie anterioara in care introduceti punctajul total anual din decizia primita in data de 17 mai 2024.
- In paginile anuale de date introduceti date numai in perioada martie 2024 - data in care ati depus cererea de recalculare
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1