Subiect "memoriu" Deschis de Cazacu Ioan la data: 04/18/2025 10:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
memoriu
Scris de: Cazacu Ioan la data: 04/18/2025 10:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:hai ca se poate...milionul de petitii...Avocatul Poporului, Ministerul Muncii s.a.m.d. hai ca se poate!

Memoriu privind incoerențele dintre principiul contributivității și aplicarea Ordinului CNPP nr. 59/2014
Data: 18.04.2025

Subsemnatul(a), [nume complet], domiciliat(ă) în [localitate], CNP [xxxx], vă adresez prezenta solicitare în baza dreptului constituțional la petiționare, precum și al dispozițiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Prin prezenta, doresc să semnalez o incoerență sistemică între:
1. Principiul contributivității (asumat și consacrat atât de legislația actuală, cât și de Legea nr. 360/2023)
2. și aplicarea Ordinului președintelui CNPP nr. 59/2014, care transformă zilele lucrătoare în zile calendaristice pentru a determina stagiul de cotizare.

Situația concretă:

- Deși un salariat contribuie lunar la bugetul asigurărilor sociale cu sume proporționale cu venitul,
- Statul nu recunoaște automat acea lună drept stagiu complet de cotizare, dacă nu sunt raportate un anumit număr de zile lucrătoare.
- Ordinul 59/2014 introduce un coeficient matematic de conversie a zilelor lucrătoare în zile calendaristice, ceea ce poate duce la:
- pierderi de stagiu de cotizare;
- confuzii administrative;
- tratamente neuniforme între persoane aflate în situații similare.

Consecință gravă:

Această abordare creează o contradicție directă între:
❝ Cât ai contribuit efectiv (contributivitate) ❞
și
❝ Cât decide statul că ți se recunoaște, pe baza unui algoritm care ignoră plata efectivă ❞

Solicit:

1. Clarificarea oficială dacă Ordinul 59/2014 va rămâne în vigoare și după 1 septembrie 2024, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 360/2023.
2. Transmiterea fundamentării juridice prin care se justifică menținerea unui sistem bazat pe „zile” în contextul unei legislații care pretinde aplicarea strictă a principiului contributivității.
3. Dacă se intenționează modificarea/abrogarea Ordinului 59/2014 pentru a reflecta corect echivalența dintre contribuție și stagiu recunoscut.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și aștept răspunsul dumneavoastră în termenul legal, fie în format electronic la adresa [emailul tău], fie la adresa de corespondență.

Cu stimă,
[Nume complet]
[Semnătură, dacă e cazul]
Re: memoriu
Scris de: Dan la data: 04/18/2025 10:46am
Cazacu Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:hai ca se poate...milionul de petitii...Avocatul Poporului, Ministerul Muncii s.a.m.d. hai ca se poate!

Memoriu privind incoerențele dintre principiul contributivității și aplicarea Ordinului CNPP nr. 59/2014
Data: 18.04.2025

Subsemnatul(a), [nume complet], domiciliat(ă) în [localitate], CNP [xxxx], vă adresez prezenta solicitare în baza dreptului constituțional la petiționare, precum și al dispozițiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Prin prezenta, doresc să semnalez o incoerență sistemică între:
1. Principiul contributivității (asumat și consacrat atât de legislația actuală, cât și de Legea nr. 360/2023)
2. și aplicarea Ordinului președintelui CNPP nr. 59/2014, care transformă zilele lucrătoare în zile calendaristice pentru a determina stagiul de cotizare.

Situația concretă:

- Deși un salariat contribuie lunar la bugetul asigurărilor sociale cu sume proporționale cu venitul,
- Statul nu recunoaște automat acea lună drept stagiu complet de cotizare, dacă nu sunt raportate un anumit număr de zile lucrătoare.
- Ordinul 59/2014 introduce un coeficient matematic de conversie a zilelor lucrătoare în zile calendaristice, ceea ce poate duce la:
- pierderi de stagiu de cotizare;
- confuzii administrative;
- tratamente neuniforme între persoane aflate în situații similare.

Consecință gravă:

Această abordare creează o contradicție directă între:
❝ Cât ai contribuit efectiv (contributivitate) ❞
și
❝ Cât decide statul că ți se recunoaște, pe baza unui algoritm care ignoră plata efectivă ❞

Solicit:

1. Clarificarea oficială dacă Ordinul 59/2014 va rămâne în vigoare și după 1 septembrie 2024, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 360/2023.
2. Transmiterea fundamentării juridice prin care se justifică menținerea unui sistem bazat pe „zile” în contextul unei legislații care pretinde aplicarea strictă a principiului contributivității.
3. Dacă se intenționează modificarea/abrogarea Ordinului 59/2014 pentru a reflecta corect echivalența dintre contribuție și stagiu recunoscut.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și aștept răspunsul dumneavoastră în termenul legal, fie în format electronic la adresa [emailul tău], fie la adresa de corespondență.

Cu stimă,
[Nume complet]
[Semnătură, dacă e cazul]

Da stimate domn si stimati colaboratori si cititori ai acestui site, aveti perfecta dreptate privind aceste memorii si petitii cu intrebari retorice, deoarece TOATA Romania stie raspunsul corect: abuz, neconstitutionalitate, minciuna si furt, dar ma intreb eu : oare mai are vreun sens sa cerem "lamuriri" unui Tradator ( pardon Avocat) al Poporului si unui Guvern care ne-a mintit si ne minte in continuare? Nu este pacat de energiile noastre , atit cit mai avem si noi, sa umblam pe la usi si porti cu cereri si memorii, usi si porti care raman inchise si surde la cererile noastre legitime?
Mai sunt doua saptamâni si, rog pe toti pensionarii care ne citesc ( dar si pe ceilalti) , in loc sa piarda timp si energie cu memorii si petitii, sa mergem TOTI la vot pe 4 mai, sa votam asa cum constiinta, intelepciunea si bunul simt ne dicteaza si poate, nu vom mai avea ...turul 2 pe 18 mai !!!!!?
HRISTOS A INVIAT !
NB. Si poate dupa aceea vor face altii petitii si memorii din... inchisori, de reabilitare ?!!!
Scris de: Cazacu Ioan la data: 04/18/2025 12:44pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pai si care e problema daca pana la alegeri...doua saptamani...se depun 1000000 de memorii? e vorba de un efort minim...si cei care nu le aveti cu minunatul "computator" rugati un nepot/ruda...maxim 10 minute...nu tu cont/parola/logare...e chiar SIMPLU
Scris de: Cazacu Ioan la data: 04/18/2025 12:47pm
Cazacu Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pai si care e problema daca pana la alegeri...doua saptamani...se depun 1000000 de memorii? e vorba de un efort minim...si cei care nu le aveti cu minunatul "computator" rugati un nepot/ruda...maxim 10 minute...nu tu cont/parola/logare...e chiar SIMPLU

adrese email
evidentapetitii@presidency.ro
relatii.cu.publicul@cnpp.ro
relatiipublice@mmuncii.gov.ro
avp@avp.ro
Scris de: Dan la data: 04/19/2025 2:46am
Cazacu Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

Pai ... problema este ca NIMENI nu va raspunde la aceste intrebari. Vor pune copy-paste : "In sedinta din 06.12.2024, CSAT ,bla, bla, bla ..." " deciziile CCR sunt general obligatorii...bla,bla ,bla", etc, pe 1000000 de raspunsuri.Deci eu cred ca este o energie in plus consumata... degeaba!
Dar subscriu la faptul ca ne-a mai ramas acest drept : de a cere si a nu ni se da!
Re: petitie d-ul Cazacu Ioan
Scris de: Georgeta V. la data: 04/23/2025 1:32am
Cazacu Ioan :
Cazacu Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

adrese email
evidentapetitii@presidency.ro
relatii.cu.publicul@cnpp.ro
relatiipublice@mmuncii.gov.ro
avp@avp.ro

Intrebarea mea este care model de petitie sa trimit pentru ca s-au postat 3 modele toate diferite.Sunt un pensionar care nu are cunostinte in acest domeniu si am rugamintea sa-mi scrieti care model e cel mai indicat.Va multumesc.
Scris de: Cazacu Ioan la data: 04/23/2025 10:56am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:cel putin primele doua...desi "tema" pare sa fie aceeasi, dar difera unghiul de abordare...eu am depus toate si astept....bineinteles ca, avand in vedere contextul actual=alegeri...slabe sanse de raspuns rapid...nu costa nimic!
Si, nu in ultimul rand, voi redepune memorii pana inchid ochii ori nu voi mai putea tasta. Sa (LE) fie clar!
Scris de: Dan la data: 04/24/2025 5:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Insist si va rog stimati pensionari ai acestui site: lasati memoriile si petitiile, dar IESITI LA VOT pe 04 mai ,cu copii, nepoti, stranepoti, toti cu drept de vot si votati... romaneste !!! Asa poate nu va mai fi nevoie sa mergem si pe 18 ?!!!Cine stie?
NU BOICOTATI ALEGERILE !!! Daca vreti sa mai vedem vreodata legea 360 ,care ne priveste direct, aplicata, mai ales la capitolul indexare anuala si, in general,intrarea in normalitate.
Memoriile si petitiile sunt pentru institutiile statului de drept, ori azi, din pacate, Romania a iesit din acest cliseu.
Cind il vom avea acest stat, putem sa ne cerem drepturile.
Ne vedem pe 4 mai ,la urne!
Scris de: la pensie la data: 04/24/2025 8:39am
Suntem, cu totul, de acord cu sfaturile domnului Dan.
Scris de: Cazacu Ioan la data: 04/30/2025 12:45pm
Dan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Insist si va rog stimati pensionari ai acestui site: lasati memoriile si petitiile, dar IESITI LA VOT pe 04 mai ,cu copii, nepoti, stranepoti, toti cu drept de vot si votati... romaneste !!! Asa poate nu va mai fi nevoie sa mergem si pe 18 ?!!!Cine stie?
NU BOICOTATI ALEGERILE !!! Daca vreti sa mai vedem vreodata legea 360 ,care ne priveste direct, aplicata, mai ales la capitolul indexare anuala si, in general,intrarea in normalitate.
Memoriile si petitiile sunt pentru institutiile statului de drept, ori azi, din pacate, Romania a iesit din acest cliseu.
Cind il vom avea acest stat, putem sa ne cerem drepturile.
Ne vedem pe 4 mai ,la urne!

Chestia asta cu:"lasati memoriile si petitiile"...DE CE SA LE LASAM?
Pai si are s==a cu prefectura?...iesim si incurajez pe TOTI pensionarii sa mearga la vot, daaaar...nu COSTA nimic sa depunem Petitii/Memorii,,,zero lei, doar 15 minute pentru transmiterea acestora...SIMULTAN egal prezenta cat mai mare la vot plus memorii...sau nu, NU?...asteptam sa vina ALTCINEVA sa ne ceara drepturile?
Scris de: la pensie la data: 05/01/2025 7:13am
Domnule Cazacu va rugam sa utilizati un limbaj decent pe acest site.
Scris de: Cazacu Ioan la data: 05/01/2025 3:37pm
la pensie :
Domnule Cazacu va rugam sa utilizati un limbaj decent pe acest site.

s==a poate sa insemne SAUA(aia de pe cal)...ori mneata te-ai si te gandesti la prostioare?
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1