Gen:M
Data nasterii:14.12.1959
Stagiul de cotizare:45 ani, 6 luni
Alte date:stagiu contributiv: 39 ani, 10 luni
Intrebare:Am decizie de pensionare PLV din 27 februarie 2025.
In dosarul depus la casa de pensii in data de 17.12.2024 am depus si adeverinta de la angajator (Anexa 6 - Lg 360/2023) pentru perioada 29.09.1984 - 15.04.1989.
Am constatat ca la calculul aferent deciziei de pensie, adeverinta nu mi-a fost valorificata in intregime. Mai precis, din "Total venit lunar realizat" au fost scazute sumele ce apar la rubrica "Adaosuri", desi acestea au reprezentat un venit lunar permanent incepand cu luna martie 1985 si pana la finalul perioadei evidentiate in adeverinta (15.04.1989).
La solicitarea unei explicatii in acest sens, functionarul de la ghiseul casei de pensii mi-a comunicat faptul ca aceste venituri de la rubrica "Adaosuri" vor fi valorificate la "Mica recalculare".
Va rog, daca se poate, sa-mi clarificati daca este corect/legal ca o adeverinta sa fie valorificata partial la decizia initiala, iar partea corespunzatoare adaosurilor sa fie luata in calcul abia la "Mica recalculare".
Ma intreb daca este cazul sa fac o contestatie in acest sens la decizia de pensionare.
Va multumesc mult!