Subiect "Valorificare parțiala adeverinta angajator" Deschis de Laurentiu la data: 04/25/2025 12:58pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valorificare parțiala adeverinta angajator
Scris de: Laurentiu la data: 04/25/2025 12:58pm
Gen:M
Data nasterii:14.12.1959
Stagiul de cotizare:45 ani, 6 luni
Alte date:stagiu contributiv: 39 ani, 10 luni
Intrebare:Am decizie de pensionare PLV din 27 februarie 2025.
In dosarul depus la casa de pensii in data de 17.12.2024 am depus si adeverinta de la angajator (Anexa 6 - Lg 360/2023) pentru perioada 29.09.1984 - 15.04.1989.
Am constatat ca la calculul aferent deciziei de pensie, adeverinta nu mi-a fost valorificata in intregime. Mai precis, din "Total venit lunar realizat" au fost scazute sumele ce apar la rubrica "Adaosuri", desi acestea au reprezentat un venit lunar permanent incepand cu luna martie 1985 si pana la finalul perioadei evidentiate in adeverinta (15.04.1989).
La solicitarea unei explicatii in acest sens, functionarul de la ghiseul casei de pensii mi-a comunicat faptul ca aceste venituri de la rubrica "Adaosuri" vor fi valorificate la "Mica recalculare".
Va rog, daca se poate, sa-mi clarificati daca este corect/legal ca o adeverinta sa fie valorificata partial la decizia initiala, iar partea corespunzatoare adaosurilor sa fie luata in calcul abia la "Mica recalculare".
Ma intreb daca este cazul sa fac o contestatie in acest sens la decizia de pensionare.
Va multumesc mult!
Re: Valorificare parțiala adeverinta angajator
Scris de: GicaH la data: 04/27/2025 3:26am
Laurentiu :
Gen:M
Data nasterii:14.12.1959
Stagiul de cotizare:45 ani, 6 luni
Alte date:stagiu contributiv: 39 ani, 10 luni
Intrebare:Am decizie de pensionare PLV din 27 februarie 2025.
In dosarul depus la casa de pensii in data de 17.12.2024 am depus si adeverinta de la angajator (Anexa 6 - Lg 360/2023) pentru perioada 29.09.1984 - 15.04.1989.
Am constatat ca la calculul aferent deciziei de pensie, adeverinta nu mi-a fost valorificata in intregime. Mai precis, din "Total venit lunar realizat" au fost scazute sumele ce apar la rubrica "Adaosuri", desi acestea au reprezentat un venit lunar permanent incepand cu luna martie 1985 si pana la finalul perioadei evidentiate in adeverinta (15.04.1989).
La solicitarea unei explicatii in acest sens, functionarul de la ghiseul casei de pensii mi-a comunicat faptul ca aceste venituri de la rubrica "Adaosuri" vor fi valorificate la "Mica recalculare".
Va rog, daca se poate, sa-mi clarificati daca este corect/legal ca o adeverinta sa fie valorificata partial la decizia initiala, iar partea corespunzatoare adaosurilor sa fie luata in calcul abia la "Mica recalculare".
Ma intreb daca este cazul sa fac o contestatie in acest sens la decizia de pensionare.
Va multumesc mult!

Dacă se va face "Micuța recalculare" veți primi drepturile din urmă, iar dacă nu le veți primi, trebuie că atunci pe baza deciziei sa faceți contestație la tribunal.
Re: Valorificare parțiala adeverinta angajator
Scris de: la pensie la data: 04/28/2025 3:54am
Raspunsul functionarului de la Casa de pensii este incorect.
Mica recalculare este prevauta la art 155 din legea pensiilor 360/2023 pentru pensiile in plata la data intrarii in vigoare a acesteea adica la data de 01 septembrie 2024.
Calcularea pensiilor acordate dupa data de 01 septembrie 2024 prin utilizarea veniturilor prevazute in anexa 6 la legea pensiilor 360/2023 trebuie facuta la la data depunerii dosarului conform art 139 din lege. Din pacate in noua lege a pensiilor nu este prevazuta posibilitatea contetarii deciziei de pensionare la Casa de pensii ci numai deschiderii unei actiuni in justitie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1