Subiect "P" Deschis de RESMERITA la data: 06/02/2025 8:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
P
Scris de: RESMERITA la data: 06/02/2025 8:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca optez pentru pensie anticipata nediminuata suplimentul de vechime castigat la conditii deosebute se ia in consideratit pa puncte suplimentare.
Re: P
Scris de: GicaH la data: 06/02/2025 11:18am
RESMERITA :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca optez pentru pensie anticipata nediminuata suplimentul de vechime castigat la conditii deosebute se ia in consideratit pa puncte suplimentare.

Nu mai exista pensie anticipata nediminuata in noua lege a pensiilor.
Ori optați pentru pensie anticipata cu diminuare, ori pentru pensie limita de vârstă cu reducerea de maxim 5 ani conform art 56, după împlinirea vârstei de 60 ani cu minim 35 ani stagiu de cotizare contributiv depășit cu minim 5 ani stagiu de cotizare, caz în care se iau în calcul stagiile asimilate și stagiile suplimentare pentru grupe/ condiții de muncă,după împlinirea vârstei de 60 ani, vârstă la care puteți obține și pensia anticipata cu diminuare, ori la 65 ani vârsta standard de pensionare.
Punctele calculate in plus pentru perioadele lucrate in grupe de muncă, dacă aveți specificații in carnetul de muncă sau in adeverințe le primiți, dar perioadele primite că stagiu suplimentar nu se iau în calcul pentru puncte de stabilitate ci doar la stagiul total de cotizare fiind considerate necontributive.
Re: P
Scris de: la pensie la data: 06/03/2025 2:25am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Perioada suplimentara acordata pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca nu se ia in calculul punctelor de stabilitate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1