Subiect "recalculare" Deschis de Aczel Eniko la data: 07/16/2025 3:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: Aczel Eniko la data: 07/16/2025 3:12am
Gen:f
Data nasterii:29.12.1964
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:este posibil ca la recalcularea pensiei de trecere de la PAP la Limita de varsta punctajul sa fie mai mic decagt in ultima decizie, cu toate ca dupa primirea decizie am mai cotizat 2 luni cu sume considerabile(plati compensatorii).In acest caz trebuie sa fac contestatie?
Re: recalculare
Scris de: Aczel Eniko la data: 07/16/2025 3:13am
Aczel Eniko :
Alte date:
Intrebare:este posibil ca la recalcularea pensiei de trecere de la PAP la Limita de varsta punctajul sa fie mai mic decagt in ultima decizie, cu toate ca dupa primirea decizie am mai cotizat 2 luni cu sume considerabile(plati compensatorii).In acest caz trebuie sa fac contestatie?
Metionez ca m-am penislant PAP in dec 2022,am avut indice de corectie 1.41
Scris de: GicaH la data: 07/16/2025 3:52am
Aczel Eniko :
Aczel Eniko :
Alte date:
Metionez ca m-am penislant PAP in dec 2022,am avut indice de corectie 1.41

Punctajul nu scade, căci cel luat un calcul după legea nouă este trecut în decizie ca total puncte realizate și se păstrează.
În legea veche se folosea punctajul mediu anual și indice de corecție, care acum nu mai există.
Cuantumul calculat pe noua formula s-ar putea să scadă, dar vei primi aceeași pensie până prin indexări pensia calculată va depasi-obpe cea veche.
În aceste caz nu aveți motiv de contestație.
Scris de: la pensie la data: 07/16/2025 5:15am
Domnul Gica are dreptate.
Daca ultima decizie este cea de recalculare a pensiei conform noii legi a pensiilor 360/2023 numarul de puncte anuale nu va scadea la trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1