Subiect "Introducere nivel de salar anual la jumătate de normă" Deschis de Dan Draghici la data: 07/18/2025 7:30pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Introducere nivel de salar anual la jumătate de normă
Scris de: Dan Draghici la data: 07/18/2025 7:30pm
Gen: M
Data nasterii: 13 Mai 1968
Stagiul de cotizare: Complet (dar ani puțini) pentru munca din Romania
Alte date:
Intrebare: Cum se introduce în căsuțe salariul anual pentru muncă prestată la 1/2 şi apoi 3/4 normă în perioada 1988-1992. Am luat suma menționată în carnetul de muncă și am redus cuantumul lunar la 1/2 şi 3/4. Am procedat corect?
Re: Introducere nivel de salar anual la jumătate de normă
Scris de: GicaH la data: 07/19/2025 3:54am
Dan Draghici :
Gen: M
Data nasterii: 13 Mai 1968
Stagiul de cotizare: Complet (dar ani puțini) pentru munca din Romania
Alte date:
Intrebare: Cum se introduce în căsuțe salariul anual pentru muncă prestată la 1/2 şi apoi 3/4 normă în perioada 1988-1992. Am luat suma menționată în carnetul de muncă și am redus cuantumul lunar la 1/2 şi 3/4. Am procedat corect?

Dacă așa aveți trecut în carnetul de muncă, este corect cum ați trecut, dar eu știu că nu se menționa acest lucru în carnetul de muncă.
Re: Introducere nivel de salar anual la jumătate de normă
Scris de: la pensie la data: 07/21/2025 8:44am
Nu cunoastem regulamentul de completare a carnetului de munca din acea perioada.
Opinia noastra ca in carnetul de munca nu se inscrie salariul anual ci lunar si se inscrie salariul tarifar, lunar la perioada lucrata cu timp partial si deci nu este necesara diminuarea salariului introdus in program.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
- In perioada februarie - octombrie 1988 ati selectat codul "N" care este destinat perioadelor LUCRATE fara a se mentiona in carnetul de munca salariul realizat.
- In perioada noiembrie 1988 - aprilie 1992 ati introdus spor de vechime 3% care se acorda dupa 3 ani fie de la data inceperii stagiului militar daca perioada selectata cu N a fost liucrata fie de la data angajarii daca aceasta perioada nu a fost lucrata.
- In perioada septembrie (trebuia octombrie) 1994 - iunie 1996 ati selectat codul "F" ceeace reprezinta facultate, insa perioada facultatii este recunoscuta numai daca este absolvita cu diploma si a fost frecventata la zi in perioada prevazuta de lege iar noi nu cunoastem o facultate cu perioada mai mica de 3 ani.
Nu ati precizat in ce tara ati mai lucrat insa daca ati mai lucrat in o tara din UE sau in o tara cu care Romania are acord bilateral si realizati in Romania si in UE minim 15 ani, beneficiati de o pensie comunitara care ia in calcul si perioada lucrata in UE.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1