Subiect "cumparare vechime" Deschis de draghici luminita la data: 08/13/2025 11:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumparare vechime
Scris de: draghici luminita la data: 08/13/2025 11:08am
Gen:femimin
Data nasterii:27 dec.1966
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspunsuri . O ultima intrebare, va rog :e rentabil sa cumpar 2 ani de vechime retroactiv ca sa ies la pensie la limita de varsta fara diminuare , sau sa ies la pensie anticipata ?Multumesc !
Re: cumparare vechime
Scris de: GicaH la data: 08/13/2025 11:58am
draghici luminita :
Gen:femimin
Data nasterii:27 dec.1966
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspunsuri . O ultima intrebare, va rog :e rentabil sa cumpar 2 ani de vechime retroactiv ca sa ies la pensie la limita de varsta fara diminuare , sau sa ies la pensie anticipata ?Multumesc !

După părerea mea, nu rentează să plătești din buzunar pentru doi ani 24300 lei pentru doi ani de stagiu.
Mai bine va pensionati anticipat cu diminuare până la vârsta standard de pensionare la limită de vârstă.
Scris de: Cazacu Ioan la data: 08/13/2025 12:33pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Depinde!!!
1. De Pilonul 2!
2. De varsta celui care aplica!
Cine are in P2 aprox 30-40000 lei si se afla la marginea celor 35+5 ani ar fi indicat sa acceseze un minunat credit pentru achitarea/cumpararea "vechimii" urmand a returna imprumutul din banii scosi din P2.
Si asta in max 2-4 saptamani...ln modul in care dragii nostri si minunati conducatori avanseaza in discutiile legate de P2 nu cred ca exista o alta optiune pentru un asa de scurt timp!!!
Scris de: la pensie la data: 08/14/2025 1:17am
Dupa parerea noastra este dificil sa dai sfaturi in aceasta situatie, deoarece raspunsul depinde de multi factori printre care cei mai importanti sunt : instabilitatea legislatiei si situatia personala.
Sfatul nostru este sa luati o hotarare gandita si fara sa va grabiti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1