Subiect "Pensie anticipata" Deschis de Todor Lizi la data: 08/14/2025 2:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: Todor Lizi la data: 08/14/2025 2:34pm
Gen:F
Data nasterii: 1.02.1968

Stagiul de cotizare: 39 si 5 luni
Alte date: Am 10 ani ,8luni si 15 zile grupa II (100%)
Intrebare:Va rog mult , daca se poate , sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie cel mai curand , la limita de vartsta cat si anticipat si anticipat partial ,cu pensie diminuata si cu cat . va multumesc mult .
Re: Pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 08/15/2025 11:05am
Aveti urmatoarele drepturi la pensie pentru limita de varsta :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 63 ani si 6 luni, adica in data de 01 august 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
-Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 4 luni, adica in data de 01 aprilie 2028, pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrati in grupa II de munca. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani, conditie pe care o indepliniti
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023 adica in data de 01 august 2026.
Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani, depasire pe care o indepliniti prin stagiul de cotizare contributiv de 4 ani si 5 luni cu care depasiti stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani si cu stagiul de cotizare suplimentar de 2 ani si 6 luni care vi se acorda pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in grupa II.
Pensia anticipata nu este avantajoasa pentru dv deoarece este diminuata si o puteti obtine in data de 01 august 2026.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1