Subiect "perioade asimilate" Deschis de petrescu la data: 12/03/2025 2:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioade asimilate
Scris de: petrescu la data: 12/03/2025 2:38am
Gen:f
Data nasterii:15.12.1965
Stagiul de cotizare:39
Alte date:
Intrebare:ce ar trebui sa inteleg din" cu frecventa" din art 14, alin 1) lit a);"a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvenţă ale învăţământului universitar"multumesc.
Re: perioade asimilate
Scris de: la pensie la data: 12/03/2025 8:41am
Vechilor legi ale pensiilor 19/2000 art 38 alin (1) si 263/2010 art 49 alin (1) in aceasta privinta au prevazut "a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora".
Formularea "cursurile de zi"era suficienta pentru a defini cursurile universitare care urmau invatamantul gimnazial in care studentii nu erau angajati si nu realizau in acelasi timp stagiu de cotizare, spre deosebire de celelalte forme, "cursuri serale" sau "fara frecventa" erau urmate de studenti care erau obligatoriu angajati.
Legea noua a legii pensiilor 360/2023 2023 trebuiau sa aiba prevederi pentru forme noi de invatamant universitar in care studentii frecventeaza, dupa un anumit program, cursurile universitare pe perioada in care nu sunt angajati si nu realizeza stagii de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1