Subiect "Pensie limita varsta" Deschis de Iuliana Popescu la data: 02/23/2026 4:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita varsta
Scris de: Iuliana Popescu la data: 02/23/2026 4:12am
Gen:feminin
Data nasterii: 29.08.1967
Stagiul de cotizare: 35 ani
Alte date: 1 copil nascut
Intrebare:Am 35 ani vechime in munca, din care 6 ani si 6 luni in grupa a doua de munca in procent de 85 %, nastere 1 copil. Va rog sa mi spuneti cand ma pot pensiona ?
Re: Pensie limita varsta
Scris de: Iuliana Popescu la data: 02/23/2026 4:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

vechimea totala este de 40 ani , am gresit
Re: Pensie limita varsta
Scris de: la pensie la data: 02/23/2026 7:44am
Conform actualei legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie:
1. Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 63 ani si 3 luni, adica in data de 29 noiembrie 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2. Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani si 2 luni (1 an si 8 luni pentru stagiul de 5 ani intregi lucrat in grupa II de munca, calculat pentru un procent de 100% si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil) adica in data de 29 septembrie 2028 . Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti,
3. Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica imediat. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani, conditie pe care dupa afirmatia dv o indepliniti. Pentru stagiul de cotizare de 5 ani intregi lucrat in grupa de munca, calculat pentru un procent de 100%, vi se acorda un stagiu de cotizare suplimentar de 1 an si 3 luni care se ia in calculul depasirii stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1