Subiect "Limitare punctaj lunar pensie" Deschis de Mihai la data: 03/07/2026 11:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Limitare punctaj lunar pensie
Scris de: Mihai la data: 03/07/2026 11:01am
Gen:M
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:
Intrebare:În perioada 04.2003-07.2007 am avut contracte de munca la 3 angajatori care au plătit CAS asupra veniturilor realizate,aceasta situație fiind înregistrată la casa de pensii. Cu toate acestea la calculul punctajului lunar nu s-au luat în calcul toate veniturile realizate,limitandu-se la nivelul corespunzător pentru 5 puncte pe total luna.Nu era normal ca aceasta limitare sa se aplice pentru fiecare angajator, deoarece s-a reținut și plătit CAS de către fiecare.
Multumesc,
Re: Limitare punctaj lunar pensie
Scris de: ILIESCU GEORGE la data: 03/08/2026 7:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
Eu am primit acest raspuns de la CJPensii Sibiu:
"În conformitate cu prevederile art.78 alin.(4) din Legea 19/2000, forma inițială, pentru anii 2001 – 2002 – ” Punctajul asiguratului, stabilit conform alin. (1) şi (2), nu poate fi mai mare de 3 puncte într-un an calendaristic.”

Conform OUG 9/2003 acest articol a fost modificat pentru anul 2003, respectiv – ” Punctajul asiguratului, stabilit conform alin. (1) şi (2), nu poate fi mai mare de 5 puncte într-un an calendaristic. ”
Re: Limitare punctaj lunar pensie
Scris de: la pensie la data: 03/09/2026 5:01am
Raspunsul dat domnului Iliescu este incomplet si are unele inexactitati si anume :
- Limitarea punctajului lunar se face prin art 23 alin (3) din legea pensiilor 19/2000, prin limitarea bazei de calcul a contributiei de asigurari sociale (CAS) la 3 salarii medii brute pe economie, modificat la 5 salarii prin OUG 9/2003,
- Salariul mediu brut pe economie utilizat la limitarea contributiei nu corespunde cu salariu mediu brut utilizat la calculul punctajului lunar .
Insa domnul Mihai ridica o alta problema si anume aceea ca lucrand la mai multi angajatori s-a facut limitarea la 5 salarii la fiecare angajator si pe total a platit o contributie totala mai mare decat pentru 5 salarii medii brute pe economie, primind in schimb punctaj lunar limitat la 5 puncte.
Dupa opinia noastra aceasta situatie trebuia sa fie rezolvata atunci de ANAF prin aplicarea unui procedeu asemanator celui pentru plata impozitului.
Deasemeni consideram ca in prezent singura cale este cea prin deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal), insa nu inainte de a consulta un avocat in privinta prescrierii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1