Subiect "pensie anticipat partiala cu penalizare" Deschis de Marian Marin la data: 03/09/2026 11:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipat partiala cu penalizare
Scris de: Marian Marin la data: 03/09/2026 11:17am
Gen:MASCULIN
Data nasterii:4 NOV 1963
Stagiul de cotizare:X
Alte date:am iesit la pensie fix la 60 ani anticipat partial cu penalizare 19 la suta timp de 36 luni in 2023 in 4 nov,pe 5 feb 2026 am primit un plic de la casa de pensii semnat de dir adj prin care ma anunta asa...... La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, respectiv 04.11.2028 pensia anticipata se transforma, din oficiu, in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii si, dupa caz, prin valorificarea eventualelor stagii de cotizare conform art. 60 alin 1 din Legea nr. 360/2023.
Concluzionand, cererea dvs. de trecere la limita de varsta ramane fara obiect.......IATA SI DECIZIA DE PENSIONARE PRIMA PAGINA ..... D. Date care au condus la stabilirea drepturilor de pensie:
1. Vårsta la data pensionarii
60 ani
0 luni
2. Vårsta standard de pensionare în sistemul public
65 ani
0 luni
3. Värsta standard de pensionare în sistemul de aparare, ordine
0 ani
0 Juni
publica si siguranta nationala
4. Vårsta de pensionare pentru limita de vârsta
63 ani
0 luni
5. Numarul lunilor de anticipare 36. Diminuare 18.00%/Numarul lunilor de anticipare 0-art. 65 alin. (5)
E. Stagiul complet de cotizare prevazut de lege pentru:
1.- sistemul public-conditii normale de munca
35 ani
0 luni
2.- sistemul public-conditii speciale de munca
0 ani
0 luni
3.-sistemul public-handicap/nevazator
0 ani
0 luni
4.-sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala
0 ani
0 luni
F. Stagiul total de cotizare realizat
35 ani
9 luni
12 zile
G. Puncte realizate
1. Numar total puncte realizate 24.82737
Indice de corectie 1.41.......SI A DOUA PAGINA ......F Stagiul total de cotizare realizat
Stagiul total de cotizare realizat, din care:
1.În sistemul public, din care:
Anexa la Decizia Nr.
din
privind acordarea pensiei anticipate partiale
35 ani
9 luni
12 zile
35 ani
9 luni
12 zile
-in conditii normale de munca
27 ani
8 luni
22 zile
-în conditii deosebite de munca
0 ani
luni
0 zile
-in conditii speciale de munca
0 ani
0 luni
0 zile
-in gr. I (Legea nr. 3/77)
1 ani
10 luni
6 zile
-în gr. II (Legea nr. 3/77)
4 ani
5 luni
14 zile
-stagiu aferent grupe/conditii de munca (val. incl. si in total per. necontributive)
1 ani
9 luni
-4. Total stagiu asimilat (cf. art.49 din Lg. nr.263/2010), din care:
1 ani
7 luni
14 zile ARMATA CRED
Intrebare:CARE ESTE ADEVARUL DESPRE NOUA LEGECARE AFECTEAZA SUTE DE MI DE PENSIONARI
Re: pensie anticipat partiala cu penalizare
Scris de: la pensie la data: 03/10/2026 11:32am
Situatia dv este urmatoarea :
Conform vechii legi a pensiilor 263/2010 in perioada inainte de 01 septembrie 2024 ati avut urmatoarele drepturi la pensie :
1- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani, adica in data de 04 noiembrie 2028. Pentru aceasta pensie trebuia sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an si 8 luni pentru stagiile de cotizare lucrate in grupa I si II de munca, adica in data 04 iulie 2027. Pentru aceasta pensie trebuia sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani, conditie de stagiu pe care o indeplineati prin cumularea perioadelor lucrate in conditii normale 27 ani, 8 luni si 22 zile, in grupa I de munca 1 an 10 luni si 6 zile, in grupa II de munca 4 ani 5 luni si 14 zile si stagiul de cotizare suplimentar de 1 an si 9 luni care vi se acorda pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca adica un total de 35 ani 9 luni si 12 zile.
3- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani, adica in data de 04 noiembrie 2026, pentru faptul ca ati locuit o perioada mai mare de 30 ani in o zona poluata.
Pentru aceasta pensie trebuia sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani, conditie de stagiu pe care o indeplineati conform celor precizate la punctul 2.
4- Pensie anticipata partiala, diminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, adica in data de 04 noiembrie 2023. Dv ati ales varianta 4 urmand ca in data de 04 noiembrie 2026 sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta conform variantei 3.

Noua lege a pensiilor 360/2023 a modificat prevederile privind iesirea la pensie la limita de varsta astfel :
- A eliminat pensia pentru limita de varsta de la punctul 3 pentru cei care au locuit in zone cu poluare remanenta
- A conditionat acordarea pensiilor de la punctele de la 1 si 2 cu realizarea stagiului minim de cotizare contributiv de 15 ani la punctul 1 si prin realizarea stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani la punctul 2 prin stagii de cotizare pe perioada carora s-a platit contributie de asigurare sociala (CAS)
In aceste conditii dv realizati numai conditia de la punctul 1 pentruca la punctul 2 pe perioada stagiului de cotizare suplimentar de 1 an si 9 luni care vi se acorda pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca nu s-a platit CAS
Aceasta inseamna ca pensia dv anticipata va continua si dupa varsta de 63 ani si se va transforma in pensie pentru limita de varsta la varsta de 65 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1