Gen:F
Data nasterii:04.12.1960
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:grupa a II-a 12 ani
Intrebare:Am ieșit la pensie la limită de vârstă în februarie 2022. În dosarul de pensionare am depus adeverințele de venit, spor de noapte, grupe...
În octombrie 2024 am depus încă două adeverințe, cu sporurile nepermanente, în vederea recalculării pensiei, conform legii.
La sfârșitul lunii februarie 2026, adică după exact după 1 an și 5 luni de la depunerea adeverințelor cu sporurile nepermanente, am primit de la CNPP o fițuică, nu pot să-i spun altfel prin care mi se spunea că „în urma verificării dosraului dvs. de pensie s-a constat faptul că adeverința nr... și adeverința nr... NU POT FI VALORIFICATE ÎNTRUCÂT NU SUNT ÎNTOCMITE CONFORM ANEXEI LA ORDINUL MMPS 487/2021 (nu cuprinde mențiunea cu privire la faptul că angajatorul își asumă răspunderea pentru exactitatea și corectitudinea datelor înscrise) precum și că NU s-a plătit și virat contribuția de asigurări sociale.”
Aceste adeverințe sunt cele depuse la dosarul de pensionare în 2022. Să înțeleg că NU au fost luate în considerare când au calculat pensia în 2022? Și de ce mi-au comunicat după 3 ani? Ultima parte n-o înțeleg deloc, pentru că sigur s-a plătit contribuția de asigurări sociale, cum să scrie că NU s-a plătit. Exprimarea este cel puțin bizară, după mine.
Despre adeverințele cu sporurile nepermanente depuse în octombrie 2024, NU au amintit nimic, niciun cuvânt. Ce s-o fi întâmplat cu ele? Le valorifică sau nu?
Ce ar trebui să fac?
Mulțumesc pentru ajutor!