Subiect "penalizare pensie anticipata" Deschis de Anita C la data: 03/12/2026 3:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
penalizare pensie anticipata
Scris de: Anita C la data: 03/12/2026 3:58am
Gen:f
Data nasterii:1967
Stagiul de cotizare:37 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
1.Daca vreau sa ma pensionez anticipat cu penalizare si imi lipsec 2 luni pana la atgiu de cotizare de 38 ani pt care penalizarea e 0,25% /luna , pot sa cumpar cu contract cele 2 luni lipsa ?
2. Avand in vedere ca raportarile se fac pan in data de 25 a lunii urmatoare plus faptul ca analiza dosarului pana la decizie mai dureaza poate o luna , aceste 2 perioade lucrate (de la data depunerii cererii pana la raportare+durata analizei) se pot cumva valorifica pt a reduce procentul de penalizare sau trbuie sa am stagiul raportat de minim 38 ani la data depunerii dosarului?
Multumesc anticipat
Re: penalizare pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 03/12/2026 4:41am
1.Nu puteti, pentruca stagiile de cotizare cumparate cu contract de asigurare sociala nu se iau in calcul la pensia anticipata.
2.Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensie nu se ia in calculul pensiei pentru toate categoriile de pensii.
Scris de: Anita C la data: 03/12/2026 4:58am
la pensie :
1.Nu puteti, pentruca stagiile de cotizare cumparate cu contract de asigurare sociala nu se iau in calcul la pensia anticipata.
2.Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensie nu se ia in calculul pensiei pentru toate categoriile de pensii.

Credeam ca macar stagiul realizat la data depunerii dosarului , dar neraportat din cauza decalajului de raportare se poate valorifica.
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 03/12/2026 11:14am
Stagiul de cotizare de la data depunerii dosarului este luat in calcul atat ca perioada cit si ca punctaj chiar daca exista o mica intarziere a situatiei transmisa de angajator catre Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1