Subiect "Mica recalculare - punctaje perioade asimilate (faculate, armata)" Deschis de Luca la data: 05/26/2026 9:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Mica recalculare - punctaje perioade asimilate (faculate, armata)
Scris de: Luca la data: 05/26/2026 9:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:sunt pensionat la limita de varsta din 2023, dupa legea 263. Am obtinut o noua adeverinta de venituri de la o societate la care am lucrat in perioada 1993 - 2001. Inca nu m-am hotarat daca sa o depun sau nu. In cazul micii recalculari se vor modifica si punctajele pentru perioadele asimilate (facultatea, armata) ? De exemplu: pe legea 263 pentru facultatea de 5 ani am obtinut ~ 2.73 punte, pe legea noua 360 ar fi 1.25 puncte. Diferenta este mare. Va multumesc
Re: Mica recalculare - punctaje perioade asimilate (faculate, armata)
Scris de: GicaH la data: 05/26/2026 2:38pm
Luca :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:sunt pensionat la limita de varsta din 2023, dupa legea 263. Am obtinut o noua adeverinta de venituri de la o societate la care am lucrat in perioada 1993 - 2001. Inca nu m-am hotarat daca sa o depun sau nu. In cazul micii recalculari se vor modifica si punctajele pentru perioadele asimilate (facultatea, armata) ? De exemplu: pe legea 263 pentru facultatea de 5 ani am obtinut ~ 2.73 punte, pe legea noua 360 ar fi 1.25 puncte. Diferenta este mare. Va multumesc

Nu se va recalcula decât perioada menționată în adeverința.
Perioadele de stagiu asimilat, armata și facultatea, nu se vor recalcula.
Re: Mica recalculare - punctaje perioade asimilate (faculate, armata)
Scris de: Mihaela la data: 05/27/2026 3:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Chiar daca s-ar recalcula, cf. legii 360:
- pt armata si facultate facute NUMAI DUPA 31.03.2001 punctajul este 0.25/an.
- pt armata si facultate facute in perioade anterioare 01.04.2001 calculul punctajului se face dupa aceeasi formula ca in legea 263.
Art 138
(2) Pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. a) şi b) realizate anterior datei de 1 aprilie 2001, la determinarea punctajului lunar se utilizează salariul minim pe economie, brut sau net, după caz, ori salariul de bază minim brut pe ţară din perioadele respective.
unde: la art 14 alin (1) lit. a) = facultatea si lit b) = armata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1