Subiect "DEMISIE" Deschis de STANCULESCU ADRIAN la data: 07/02/2026 11:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
DEMISIE
Scris de: STANCULESCU ADRIAN la data: 07/02/2026 11:16am
Gen:M
Data nasterii:5.10.1966
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:11 ani , 9 luni grupa II
Intrebare:Avand in vedede ca in ultima perioada problemele mele de sanatate s-au acutizat (operat de coxartroza ) si locul de munca necesita un efort fizic deosebit de mare , va rog sa imi comunicati daca pot solicita desfacerea contractului actual de munca ( demisie ) si sa imi depun dosarul de pensie in luna OCTOMBRIE 2026, cand implinesc varsta de 60 ani .
Va multumesc ,
Re: DEMISIE
Scris de: la pensie la data: 07/02/2026 2:59pm
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, nediminuata, astfel :
1- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani, adica in data de 05 octombrie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2. - Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 8 luni pentru stagiul de 11 ani lucrat, in grupa II de munca, adica in data de 05 februarie 2028. Pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, conditie pe care o indepliniti.
3- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 05 octombrie 2026,Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani, conditie pe care o indepliniti.
Deci in prezent indepliniti conditiile pentru depunerea dosarului de pensie pentru limita de varsta in data de 05 octombrie 2026, conform celor mentionate la punctul 3.
Depunerea cererii de incetarea activitatii o puteti face inainte, la data depunerii dosarului de pensionare, sau dupa aceasta data in functie de starea sanatatii dv sau de posibilitatilor financiare, avand in vedere ca decizia de pensionare va intarzia cateva luni dupa depunerea dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1