Subiect "crestere si ingrijire copil" Deschis de sabina mioara la data: 11/09/2009 2:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
crestere si ingrijire copil
Scris de: sabina mioara la data: 11/09/2009 2:47pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua! Rugamintea mea este sa ma ajutati, daca se poate, cu o detaliere a legislatiei care reglementeaza faptul ca perioadele in care persoanele au fost in crestere si ingrijire copil anterior 2001 nu sunt considerate stagii de cotizare si nu se iau in calcul la pensie. Intrebarea mea este daca se stipuleaza expres acest lucru undeva! Va multumesc!
Re: crestere si ingrijire copil
Scris de: la pensie la data: 11/11/2009 9:12am
Regula generala este ca sunt luate in calcul stagiile in care s-au primit indemnizatii si pentru sumele primite s-a platit contributie la pensie.
Deci datorita faptului ca inainte de 1 aprilie 2001 pe perioada intreruperii contractului de munca pentru crestere copii nu s-a primit indemnizatie si nici nu s-a platit de catre angajator contributie pentru pensie nu este considerata stagiu de cotizare.
O dovada in plus ca acesta perioada nu este considerata stagiu de cotizare este ca aceasta perioada nu este specificata in art. 20 din legea 3/1977 lege care a fost in vigoare in acea perioada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1