Subiect "Calcul punctaj suplimentar" Deschis de Orban Viorica la data: 11/17/2009 1:05pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj suplimentar
Scris de: Orban Viorica la data: 11/17/2009 1:05pm
Gen:F
Data nasterii:1956
Stagiul de cotizare:271 de luni,pensionata la 1.01.2009
Alte date:grupa 1 de munca 11 ani
Intrebare:grupa 2 de munca 10 ani
Unde si sub ce forma trebuie sa figureze in decizia de pensionare ca mi s-a acordat punctajulsuplimentar pentru grupa prevazut de lege ?Mi-am calculat cu ajutorul programului dvs pensia conform celor inscrise in cartea de munca-fara sporuri si mi-a iesit 477 de Ron.Pe decizie ,cu sporuri am 490 Ron.Nu apare niciunde mentionat sporul prevazut de legea promulgata anul trecut.Am fost la casa de pensii sa intreb si mi s-a spus ca mi s-a acordat din oficiu...fara a fi mentionat niciunde in decizie.Calculul meu arata clar ca acest spor nu exista.Gresesc oare?Am cerut recalcularea pensiei.Credeti ca vor fi diferente?
Multumesc!
Citat:a) Daca in decizia de pensionare la punctual F stagiul complet de cotizare este 30 ani atunci aveti la punctual G in decizia de pensionare punctajul pentru grupele de munca inscris astfel “Numar puncte conf.OUG 209/2008 …”. Pe acest punctaj il luati si-l scrieti in caseta “Punctaj suplimentar grupa de munca de la intrarea in programul de calcul pensie si rezultatul il puteti citi pana la valoarea pensiei in program.

Completare:
am stadiul complet de cotizare 27 de ani
mi s-a acordat reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani
stadiul de cotizare(real 24 +cei sase ani reducere)In acest caz de ce nu se adauga punctajul in plus?
Re: Calcul punctaj suplimentar
Scris de: Orban Viorica la data: 11/17/2009 1:30pm
Completare:conform programului,din datele introduse din cartea de munca,am un total de 271 de luni cotizate,deci 22 de ani si 7 luni.La acestia au adaugat 6 ani reducerea varstei standard si le-a iesit...30 de ani 2 luni si 14 zile!Eu nu mai pricep nimic!!!De unde au scos un plus de 2 ani????

As vrea sa stiu totusi,DE CE NU TOTI CARE AU LUCRAT IN GRUPELE 1 SI 2 DE MUNCA NU BENEFICIAZA DE ACESTE PUNCTAJE SUPLIMENTARE,MAI ALES DACA LI S-A ACORDAT SI REDUCEREA VARSTEI DE PENSIONARE???
Re: Calcul punctaj suplimentar
Scris de: la pensie la data: 11/19/2009 8:37am
Daca ne dati informatii pe franturi si nici nu tineti cont de ceeace va spunem noi decat in masura in care va convine atunci nu putem sa va ajutam cu nimic si va rugam sa nu mai insistati deoarece nu aveti cunostinte privind pensionarea nici pentru a intelege ce va spunem noi.
Am reverificat datele introduse de dv in program si am vazut ca nu ati tinut cont decat partial de indicatiile date de noi .Nu ati eliminat acel “Da” trecut la intrarea in program in caseta “25 ani in conditii speciale” iar sporul de vechime l-ati completat incepand cu ianuarie 1982 in loc de octombrie 1982 asa cum am indicat noi.
Din informatiile trunchiate pe care lea-ti vom incerca sa va deducem situatia dv. Nu ati precizat in toate informatiile date pana acum ce fel de pensie ati primit. (presupunem la limita de varsta)
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea de varsta pentru grupele de munca, in 05 iulie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupele I si II au fost prevazute in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data locurile de munca in grupele de munca au a fost echivalate astfel:
Stagiile de gr I fie cu grupa conditii speciale prin legea 226/2006 fie cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 iar stagiile de gr II cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001.
Modul de echivalare a stagiului dv de gr I il puteti afla la intreprinderea unde ati lucrat acest stagiu sau studiind anexele legii 226/2006. Noi presupunem cu conditii speciale.
Pentru stagiile de gr I si II beneficiati de sporuri de vechime astfel: Pentru stagiul de 11 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 5 ani si 6 luni iar pentru stagiul de 10 ani in gr II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 30 ani si 2 luni.
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, pentru un stagiu in aceasta grupa intre 10 si 12 ani aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 5 ani
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in grupa II echivalat cu conditii deosebite se acorda reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani.
Cumuland cele doua reduceri rezulta o reducere totala a varstei de pensionare de 7 ani pentru care puteati sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 53 ani, adica in 05 iulie 2009 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 30 ani.
In aceste conditii nu intelegem din ce cauza ati iesit la pensie in 01 01 2009. Ati mai avut si alte reduceri?
In conditiile in care conform stagiului in grupa I s-a redus stagiul complet de cotizare de la 30 ani la 25 ani dupa calculul nostru sau 27 dupa afirmatia dv, OU 209/2008 prevede sa nu se mai acorde punctaj suplimentar pentru grupele de munca. Motivatia acestei prevederi este ca daca vi se acorda acest punctaj ar insemna sa vi se acorde doua avantaje pentru acelasi stagiu in gr I. Primul avantaj vi s-a dat prin reducerea stagiului complet de cotizare sub 30 ani si cum acest stagiu complet de cotizare este utilizat la impartirea punctajului total rezulta un punctaj mediu al pesiei mai mare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1