Subiect "legea nr.19/2000" Deschis de ONEA DANIELA la data: 11/18/2009 3:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
legea nr.19/2000
Scris de: ONEA DANIELA la data: 11/18/2009 3:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta si care au desfasurat activitatea in conditii deosebite de munca conform art.42 din legea nr.19/2000 isi pot continua activitatea?
Conform art.61 lit e din Codul Muncii,, salariatul care indeplineste conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu a solicitat pensionarea in conditiile legii' poate fi concediat pe motive care tin de persoana salariatului.
Se incadreaza in acest articol salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta conform art.42 din legea nr.19/2000?
Re: legea nr.19/2000
Scris de: la pensie la data: 11/19/2009 9:29am
Salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare la varsta redusa de pensionare conform art 42 din legea 19/2000 din punct de vedere legal nu sunt obligati sa iese la pensie deoarece beneficierea de prevederile acestui articol este un drept si nu poate fi obligatorie beneficierea de acest drept.
Art 61 lit e din Codul Muncii se refera la coditiile de “varsta standard si stagiul (minim , precizarea noastra) de cotizare” adica la varsta de iesire la pensie fara reducere si deci dupa interpretarea noastra a acestei prevederi nu se refera la cei care au dreptul de iesire la pensie la limita de varsta beneficiind de prevederile art 42 din legea 19/2000.
Dar noi cunoastem multe cazuri in care angajatorii au recurs la diverse masuri de “convingere” pentru a recurge la acest drept ba mai mult chiar la dreptul la pensia anticipata partiala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1