Subiect "calcul pensie" Deschis de Ardelean Anca la data: 12/05/2009 1:23pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Ardelean Anca la data: 12/05/2009 1:23pm
Gen:feminin
Data nasterii:10.05.1954
Stagiul de cotizare:30 ani 6 luni din care4 ani 8 luna gr II
Alte date:facultate politehnica
Intrebare: Incepind cu 1 OCT 2009,mi-am depus dosarul pt pensie invaliditate gr II si as dori sa stiu modalitatea de calcul a punctajului;-la punctajul total se adauga si punctajul din perioada facultatii?
-punctajul total se imparte la anii cotizati (30 ani ,6 luni)sau la stagiul complet de cotizare(pt mine este de 29 ani,6 luni)?
- calculul anual al puncajului provine suma punctajului pe fiecare luna impartit la 12,care venit lunar se imparte la salarul mediu ,cel din cartea de munca sau cel realizat lunar
din fisa fiscala?Tot aici mai am o nelamurire ce se intimpla cu anul in care nu in toate lunile am lucrat(2009 am depus dosarul la 1 oct sau in 1978 am inceput sa lucrez di august)?
Multumesc anticipat pentru informatiile pe care mi le veti furniza ,fiindu-mi de mare folos in acest moment
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 12/07/2009 6:55am
Daca doriti sa va calculati singura punctajul pensiei procedati astfel :
La punctajul pensiei de invaliditate se cumuleaza si punctajul aferent perioadei de facultate. Pe aceasta perioada se ia in calcul salariul minim pe economie.
Se calculeaza un punctaj lunar prin impartirea slariului (venitului) lunar avut la salariul mediu pe economie din aceiasi perioada.
Pana in aprilie 2001 se ia in calcul salariul tarifar plus sporurile cu caracter permanent ca : spor de vechime, spor pentru orele de noapte, spor pentru conditiile de munca, spor pentru lucru sistematic peste program etc. Sporul de vechime se ia in calcul cel determinat cum explicam noi pe forum la “Sporul de vechime”.
Dupa aprilie 2001 se ia in calcul venitul total castigat asa cu este specificat si in certificatele primite de la Casa de Pensii intre 2001 si 2005.
Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare din cursul unui an calendaristic la 12, indiferent cate luni sunt lucrate in acel an.
Se calculeaza punctajul total prin suma punctajelor anuale pe toata perioada de cotizare.
Se calculeaza punctajul mediu al pensiei prin impartirea punctajului total la stagiul complet de cotizare (indiferent pe ce perioada a adunat punctajul total). In cazul dv se imparte la 29,5 ani.
Se calculeaza valoarea pensiei prin inmultirea punctajului mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie.Valoarea punctului de pensie este anuntata de catre Casa Nationala de pensii de Pensii (CNPAS).
In cazul in care doriti sa va calculati punctajul pensiei cu programul de pe site-ul nostru va rugam sa fiti atenta si pe perioada facultatii sa selectati codul “F”, fara a scrie ceva in coloana de salarii si dupa iesirea la pensie de invaliditate sa nu selectati codul “P2” deoarece dv nu vi se acorda stagiu potential.
Scris de: anca ardelean la data: 12/07/2009 10:17am
Multumesc mult pentru promptitudinea si profesionalismul raspunsului dv .Voi incerca sa-mi calculez pensia dupa programul dv.Deci concluzia este ca aceasta pensie este ca o pensie finala-CALCULUL LA FEL CA LA LIMITA DE VARSTA-.
Scris de: la pensie la data: 12/08/2009 4:25am
Ati inteles corect.
In plus puteti continua acest calcul completand in locul salariului pensia de invaliditate obtinuta si veti obtine noua pensie care poate fi tot de invaliditate daca vi se modifica gradul de invaliditate fie pensia la limita de varsta cand indepliniti conditia de trecere la aceasta.
Scris de: anca ardelean la data: 12/11/2009 5:15pm
Am facut calculul pensiei dupa programul dv. respectind toate informatiile date .Punctajul se apropie mult de cel din decizie (2.07908 cel din decizie si 2.044475 cel calculat cu programul)
Intrebarea mea este daca acest program al dv include in calcul automat si acele puncte din contributia pt pensia suplimentara?Daca raspunsul dv este afirmativ atunci pensia este calculata corect.
Casa de pensii face un calcul separat pt acesta si adunat cu punctajul realizat si cel aferent gr II impartit la stagiul complet de cotizare se ajunge la punctajul de mai sus din decizie.
Multumesc mult pt asistenta acordata prin care fiecare poate sa-si verifice daca nu s-au strecurat erori.
Scris de: la pensie la data: 12/14/2009 5:30am
Programul nostru de “Calcul pensie” calculeaza automat punctajul acordat pentru contributia suplimentara si il include in punctajul anual spre deosebire de programul de pensii al Casei de pensii care il calculeaza separat.
Diferenta este relativ mica si poate fi analizat calculul pentru a micsora aceasta diferenta dar consideram ca nu se justifica un asemenea efort mai ales in cazul dv in care punctajul Casei de Pensii este mai mare.
Ne bucuram pentru faptul ca v-am putut ajuta.
Re: Cand pot esi la pensie?
Scris de: Motan Ion la data: 02/24/2013 11:57am
Gen:masculin
Data nasterii:7;19;1962
Stagiul de cotizare:29
Alte date:
Intrebare:cand pot esi la pensie
Scris de: la pensie la data: 02/25/2013 8:22am
Pentru Motan Ion
Daca aveti mai multe intrebari este suficient un mesaj in care sa le formulati pe toate
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 19 iulie 2027 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 %, la varsta de 60 ani adica in 19 iulie 2022 daca pana atunci realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani (va lipsesc 6 ani).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1