Gen:feminin
Data nasterii:25.08.1955
Stagiul de cotizare:31 ani si 4 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua
Sunt foarte mahnit de felul in care se respecta legile si drepturile omului obisnuit , in Romania anului 2010 , membra in Uniunea Europeana.
Deoarece eu sunt arhitect devenit intre timp somer , sotia mea , care nu mai lucreaza de 3 ani , a depus la Casa de pensii a sect 6 , cererea pentru PENSIE ANTICIPATA PARTIALA , la inceputul lunii iulie 2009 .La depunere a fost avertizata ca va primi raspuns negativ , pentru ca nu se poate pensiona decat la 60 ani-5 ani = 55 ani , deci in 2010. Desi i-am aratat prevederile Legii 19 , conform carora se poate pensiona de la 58 ani si 8 luni (anticipat de la 58ani si 8 luni-5 ani = 53 ani si 8 luni) , i s-a spus ca ei stabilesc dreptul la pensie dupa Ordinul 340/2001, care este de fapt un normativ de aplicare a legii pensiilor
( Legea 19/2000), si ca nu are dreptul , conform acestui ordin.
Intreb daca este normal ca un ordin de aplicare a unei legi sa prevada altceva decat prevede legea respectiva ? Si oare intr-adevar acest ordin prevede altceva sau asa doresc sa interpreteze cei de la Pensii , pentru a scoate la pensie cat mai putini oameni care au muncit si au cotizat la stat o viata intreaga ?!
Mentionez ca sotia mea este nascuta la 25.08.1955 si are o vechime in munca de 31 de ani si 4 luni.
Dupa 3 luni de zile de la depunerea dosarului , a primit de la Casa de pensii raspunsul ca nu poate beneficia de ATENTIE : "PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA" deoarece nu indeplineste conditiile necesare ! Dar ea ceruse Pensie Anticipata Partiala ! si ca daca nu este de acord cu raspunsul , poate face contestatie la Instanta judecatoreasca ! De ce acolo si de ce asa , doar fiindca sunt niste functionari incapabili la birourile Caselor de Pensii ?
De ce trebuie sa-ti obtii drepturile tale LEGALE prin procese costisitoare si care se taraganeaza cu anii ?
CATA NORMALITATE MAI EXISTA IN TARA ASTA ?
Am trimis din nou nedumerirea noastra fata de raspunsul primit , catre aceeasi Casa de pensii , la data de 09.11.2009 si bineinteles ca nu am primit nici-un raspuns pana acum , probabil asteapta fie actionarea lor in justitie ,fie renuntarea !
Este scandalos si nu ne ramane decat sa ne adresam mai departe , la Guvern , Presedintie si Forurilor Internationale .
Alta solutie nu vedem.