Subiect "pensie anticipata partiala / completare" Deschis de Mihai U la data: 01/14/2010 9:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala / completare
Scris de: Mihai U la data: 01/14/2010 9:22am
Gen:M
Data nasterii:27 ian 1950
Stagiul de cotizare:
Alte date: pe langa contractul de munca cu norma intreaga, am un contract de 1-2 ore zilnic cu o alta firma;
Intrebare: 1)in tabelul de calcul pensie trec ambele salarii ? cel de la a 2 firma nu este trecut in cartea de munca !
2) cand fac cerere de pensie, depun cate una la fiecare patron ?
Re: pensie anticipata partiala / completare
Scris de: la pensie la data: 01/15/2010 7:50am
In programul de calcul pensie treceti si castigul obtinut la a doua firma dar avand in vedere ca in perioada aprilie 2001 - decembrie 2002 salariile introduse in calculul pensiei sunt limitate la 3 salarii medii pe economie iar in perioada ianuarie 2003 iunie 2007 la 5 salarii medii pe economie. Daca utilizati programul nostru de calcul pensie de pe site limitarea salariului se face automat.
Daca ati lucrat la a doua firma numai dupa aprilie 2001 sumele pentru care ati platit CAS sunt arhivate la Casa de pensii dupa CNP-ul dv si pentru aceste sume nu trebuie depusa adeverinta la dosarul de pensionare. Daca ati lucrat la a doua firma si inainte de 1 aprilie 2001 pentru acea perioada trebuie sa obtineti de la al doilea angajator o adeverinta cu castigurile obtinute pe care o anexati dosarului de pensionare.
La iesirea la pensie nu depuneti cerere de pensionare la ambii angajatori, ci numai la angajatorul unde aveti functia de baza, dar aveti grija ca la data incetarii activitati inscrisa in dovada depusa la dosar sa incetati activitatea la ambii angajatori.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1