Subiect "utilizare program" Deschis de apostol anca la data: 01/17/2010 4:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
utilizare program
Scris de: apostol anca la data: 01/17/2010 4:02am
Intrebare:
Va rog sa imi spuneti ce categorii de salar trec in programul de calculare pensii:
- pana in 1.09.1992 - trec salariul de baza + sporurule asa cum sunt evidentiate in carnetul de munca
- din 1992 pana in 1.04.2001 trec salariul de baza din carnetul de munca
- din 1.04.2001 trec suma globala sau salariul de baza din carnetul de munca? Sau se ia in calcul doar adeverinta cu stagiul de cotizare ?

Multumesc frumos
Re: utilizare program
Scris de: la pensie la data: 01/19/2010 2:59am
Desi modul de inscriere al salariilor si ulterior al sporurilor a fost reglementat prin norme acestea nu au fost respectate intocmai de catre functionarii care aveau aceasta sarcina asa ca noi va vom da regula generala iar dv veti incerca sa analizati cifrele din carnele de munca si sa actionati in consecinta.
Inainte de 1 aprilie 1992 :
- Se completeaza salariile tarifare in coloana salariu.
- Se completeaza, in coloana spor “%”, sporul de vechime determinat de dv asa cum explicam noi pe Forum la “Sporul de vechime” .
- Se completeaza celelalte sporuri permanente primite (in % sau fixe) in coloanele sporuri.
Dupa 1 aprilie 1992 pana la cumularea sumelor si trecerea unei singure cifre in carnetul de munca :
- Se completeaza salariile tarifare in coloana salariu.
- Se completeaza sporurile permanente primite, in % sau fixe (inclusiv sporul de vechime) in coloanele corespunzatoare avand grija sa verificati ca acestea sa nu fie cumulate si in salariu.
Dupa 1 aprilie 2001 :
- Se completeaza in coloana salariu sumele pentru care s-a platit CAS. Acestea pot fi gasite fie in carnetul de munca fie pe fluturasi fie pe comunicarea primita de la Casa de Pensii pana in anul 2005. Aceste sume ar trebui sa fie aceleasi in toate cele trei surse.
Sumele pentru care ati platit CAS dupa 1 aprilie 2001 puteti sa le obtineti contra cost cerand la Casa de Pensii Situatia stagiului de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1