Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de greta la data: 01/17/2010 12:30pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: greta la data: 01/17/2010 12:30pm
Gen:f
Data nasterii:18.01.1953
Stagiul de cotizare:36 ani 10 luni
Alte date:
Intrebare:sunt pensionara de invaliditate gr II din data de 1.06.2009
Dupa legile actuale din mai 2012 am dretul la pensie pentru limita de varsta.As dori sa stiu daca pensia mea se va recalcula la data intrarii in pensie sau nu si daca da cum se va recalcula.
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/19/2010 8:35am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 18 mai 2012 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare de 28 ani si 8 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
La data trecerii de la pensia de invaliditate la pensia la limita de varsta pensia dv se va recalcula luand in calcul si perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate asemanator unui salariat care ar fi avut salariu egal cu pensia dv de invaliditate.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare si vor ramane prevederile din proiect atunci datele de mai sus nu se modifica iar recalcularea pensiei dv se face automat fara a mai depune cerere de recalculare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1