Subiect "trecerea de la pensia de invaliditate la cea de varsta" Deschis de Mantu ion la data: 01/18/2010 2:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecerea de la pensia de invaliditate la cea de varsta
Scris de: Mantu ion la data: 01/18/2010 2:02am
Gen:masculin
Data nasterii:24 dec. 1949
Stagiul de cotizare: stagiul complet de cotizare( conf. Lg.19/2000) 34ani 10 luni; total stagiu de cotizare realizat 38ani 3luni 21zile
Alte date: in gr II(Lg.3/1977) am efectuat 4ani 3luni 22zile
Intrebare: 1)daca se va recalcula pensia tinand cont si de anii lucrati in gr,II?( cred ca ei au fost considerati ani normali la stabilirea punctajului actualde pensie)
2) daca la limita de varsta se va recalcula pensia incluzand si anii cat am fost pensionat de boala si cu cat?, stiind ca am un punctaj mediu de 1,76479
Re: trecerea de la pensia de invaliditate la cea de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/20/2010 4:01am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 24 noiembrie 2014 la varsta standard de pensionare de 64 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 34 ani si 10 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
1.Recalcularea pensiei in functie de stagiul in gr II de munca se face in cazul cand acest stagiu a fost recunoscut de Casa de Pensii. Nu stim cand ati obtinut pensia de invaliditate dar presupunem ca atunci pentru a fi recunoscut stagiul in gr II trebuia sa anexati la dosarul de pensionare o adeverinta de la angajatorul unde ati lucrat prin care sa se certifice acest stagiu.Recunoasterea stagiului poate fi verificata in decizia de pensionare la litera F.
Daca ati iesit la pensie de invaliditate inainte de jumatatea anului 2008 atunci nu aveati niciun avantaj pentru un stagiu de 4 ani in gr II. Deoarece acum vi se acorda punctaj suplimentar pentru acest stagiu incercati sa obtineti adeverinta de stagiu in gr II pe care o depuneti la Casa de Pensii.
2. Perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate este luata in calculul pensiei la limita de varsta similar unui salariat care ar avea salariul egal cu pensia dv de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1