Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:Beneficiez de pensie anticipata partial
Intrebare:Am obtinut Buletinul de calcul al pensiei si am obs. urmatoarele:
1.Salariul de merit este trecut in Buletinul de calcul la rubrica "Sporuri incluse in salariu-procent" sub forma de procent (15%). Este trecut corect in aceasta rubrica? In adeverinta elib. de institutie, scrie ca salariul de merit nu este inclus in salariul tarifar si se calculeaza la salariul tarifar+indemnizatia de conducere.
Pina in anul 1998, acest spor nu este evidentiat in cartea de munca; dupa aceasta perioada, apare ca suma distincta.
Daca in Buletinul de calcul apare mereu ca procent, de unde imi dau eu seama ca a fost calculat corect conform adeverintei data de institutie??
2. Sporurile de stres, didactic auxiliar si de fidelitate sint trecute ca procent la rubrica "Alte sporuri-procent". In adeverinta scrie ca nu sint incluse in saalriul tarifar si se calculeaza la salariul tarifar. Daca in Buletin este trecut numai un procent, de unde stiu eu ca au aplicat procentul la salariul tarifar?
3. Sporul de vechime, conform adeverintei, ar trebui calculat la salariul tarifar+indemn. de conducere+salariul de merit+sporul de stres+sporul de fidelitate. In Buletinul de calcul, sporul de vechime apare ca procent, nu ca suma ca eu sa pot verifica daca a fost trecut corect, conform metodei de calcul din adeverinta.
Pina in anul 1998, sporul de vechime nu e trecut in cartea de munca; dupa 1998, este trecut ca suma. Nu era corect sa se treaca si in Buletinul de calcul tot ca suma? Asa, cine stie cum au calculat?
4. In adeverinta emisa de institutia unde am lucrat, intr-o anumita perioada,indemn. de conducere este mai mare decit cea trecuta in Buletinul de calcul. In Buletin este trecuta valoarea din Cartea de munca. Cum e corect? Se trece ce e in adeverinta sau in cartea de munca?
Poate gresesc eu. Ce parere aveti? Multumesc pentru rabdare!!