Subiect "Buletinul de calcull al pensiei" Deschis de Morosanu Carmen la data: 01/30/2010 10:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buletinul de calcull al pensiei
Scris de: Morosanu Carmen la data: 01/30/2010 10:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:Beneficiez de pensie anticipata partial
Intrebare:Am obtinut Buletinul de calcul al pensiei si am obs. urmatoarele:

1.Salariul de merit este trecut in Buletinul de calcul la rubrica "Sporuri incluse in salariu-procent" sub forma de procent (15%). Este trecut corect in aceasta rubrica? In adeverinta elib. de institutie, scrie ca salariul de merit nu este inclus in salariul tarifar si se calculeaza la salariul tarifar+indemnizatia de conducere.
Pina in anul 1998, acest spor nu este evidentiat in cartea de munca; dupa aceasta perioada, apare ca suma distincta.
Daca in Buletinul de calcul apare mereu ca procent, de unde imi dau eu seama ca a fost calculat corect conform adeverintei data de institutie??

2. Sporurile de stres, didactic auxiliar si de fidelitate sint trecute ca procent la rubrica "Alte sporuri-procent". In adeverinta scrie ca nu sint incluse in saalriul tarifar si se calculeaza la salariul tarifar. Daca in Buletin este trecut numai un procent, de unde stiu eu ca au aplicat procentul la salariul tarifar?

3. Sporul de vechime, conform adeverintei, ar trebui calculat la salariul tarifar+indemn. de conducere+salariul de merit+sporul de stres+sporul de fidelitate. In Buletinul de calcul, sporul de vechime apare ca procent, nu ca suma ca eu sa pot verifica daca a fost trecut corect, conform metodei de calcul din adeverinta.
Pina in anul 1998, sporul de vechime nu e trecut in cartea de munca; dupa 1998, este trecut ca suma. Nu era corect sa se treaca si in Buletinul de calcul tot ca suma? Asa, cine stie cum au calculat?

4. In adeverinta emisa de institutia unde am lucrat, intr-o anumita perioada,indemn. de conducere este mai mare decit cea trecuta in Buletinul de calcul. In Buletin este trecuta valoarea din Cartea de munca. Cum e corect? Se trece ce e in adeverinta sau in cartea de munca?
Poate gresesc eu. Ce parere aveti? Multumesc pentru rabdare!!
Re: Buletinul de calcull al pensiei
Scris de: la pensie la data: 02/02/2010 5:23am
Nu stim ce adeverinta ati primit dar credem ca unele din afirmatiile dv sunt gresite.
O astfel de gresala este afirmatia ca un spor cum este cel de vechime se aplica si altor sporuri cum sunt cele de stres si de fidelitate
Daca unele castiguri au fost acordate ca procent din salariu atunci el trebue introdus ca procent si in programul de calcul.
Daca unele sume sunt diferite inscrise in carnetul de munca si in adeverinta trebuie verificat mai intai in carnetul de munca daca suma nu contine mai multe sporuri si apoi daca nu gasiti explicatia inseamna ca una din sume este gresita si functionarii de la Casa de Pensii au considerat ca cifra din adeverinta este gresita. In acest caz verificati si dv care cifra este gresita si daca este cea folosita in buletinul de calcul atunci faceti contestatie.
Verificarea calculelor o puteti face cu programul “Calcul pensie” de pe site-ul nostru prin introducerea cifrelor din buletinul de calcul in program si verificarea rezultatelor. Accesarea la calculele punctajelor anuale si a datelor introduce o puteti face prin click pe butonul “Datele introduce” care se afla pe toate paginile anuale ale programului.
Scris de: Morosanu Carmen la data: 02/02/2010 6:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sporurile trecute in adeverinta sint calculate conform legislatiei in vigoare la data respectiva. Adeverinta este eliberata de Universitatea din Iasi si eate corecta.
Credeti ca trebuie sa cer recalcularea pensiei pt. ca sporurile nu au fost raportate corect?
Scris de: la pensie la data: 02/02/2010 9:09am
Nu avem elemente suficiente nici sa credem ca adeverinta este corecta nici ca a fost gresit calculul pensiei si deci nu putem sa va dam sugestia sa cereti recalcularea pensiei. Parerea noastra este ca daca nu puteti sa analizati singura buletinul de calcul si sa indicati concret unde este eroarea atunci adresati-va cuiva care poate face analiza aceasta si numai dupa ceea cereti recalcularea.
Scris de: Morosanu Carmen la data: 02/04/2010 5:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Salariul de merit este trecut in Buletinul de calcul la rubrica "Sporuri incluse in salariu-procent" sub forma de procent (15%).

Dvs., care aveti programul de calcul al pensiei, ati trece salariul de merit ca procent la aceasta rubrica, stiind ca, in adeverinta elib. de institutie, scrie ca salariul de merit nu este inclus in salariul tarifar si se calculeaza la salariul tarifar+indemnizatia de conducere?
Scris de: la pensie la data: 02/07/2010 7:59am
Ne pare rau dar nu mai putem continua dialogul in contradictoriu.
Noi am facut programul de calcul pensie sa aplice sporurile salariului tarifar asa cum se procedeaza peste tot la salariul tarifar.
Daca dv nu sunteti de accord si doriti sa vi se aplice sporurile la salariul tarifar + indemnizatia de conducere nu va opreste nimeni ca in coloana salariului tarifar sa treceti suma salariu tarifar + indemnizatia de conducere. Dar nu vedem care ar fi rostul acestui mod de calcul daca nici Casa de Pensii nu accepta acest mod de calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1