Gen:F
Data nasterii:sep 1971
Stagiul de cotizare:31 ani contributivi
Alte date:facultate 5 ani
Intrebare:
Pentru completarea stagiului complet de cotizare de 35 de ani, pentru articolul 56 din legea pensiilor, este acceptat contractul de asigurare incheiat cu CNPP? Exista probabilitatea ca contractul meu de munca sa fie terminat de angajator si nu stiu daca voi mai gasi un alt angajator, drept pentru care explorez toate posibilitatile.
Contractul de asigurare va fi incheiat cu CNPP in momentul in care contractul de munca va fi terminat. Este acceptata aceasta vechime?
Multumesc,
Luci
Data nasterii:sep 1971
Stagiul de cotizare:31 ani contributivi
Alte date:facultate 5 ani
Intrebare:
Pentru completarea stagiului complet de cotizare de 35 de ani, pentru articolul 56 din legea pensiilor, este acceptat contractul de asigurare incheiat cu CNPP? Exista probabilitatea ca contractul meu de munca sa fie terminat de angajator si nu stiu daca voi mai gasi un alt angajator, drept pentru care explorez toate posibilitatile.
Contractul de asigurare va fi incheiat cu CNPP in momentul in care contractul de munca va fi terminat. Este acceptata aceasta vechime?
Multumesc,
Luci
Perioada in care aveti incheiat cu CNPP un contract de asigurare sociala pe perioada viitoare conform art 6 alin. (2) din legea pensiilor 360/2023 este considerat stagiu de cotizare contributiv si se ia in calculul stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani, in vederea obtinerii pensiei penytru limita de varsta, conform art 56 din aceasta lege.