Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
La depunerea dosarului ptr pensie anticipata, mi s-a spus, la registratura, ca nu trebuie depusa si declaratia ptr crestere copii pana 16 ani. Dna a precizat ca numai la limita de varsta. Eu stiu ca reducerea acordata ptr crestere copii influenteaza si calculul % de penalizare. Ex 0.2%×nr.luni anticipare (care sunt mai putine cu reducerea ptr. copii)
Multumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
La depunerea dosarului ptr pensie anticipata, mi s-a spus, la registratura, ca nu trebuie depusa si declaratia ptr crestere copii pana 16 ani. Dna a precizat ca numai la limita de varsta. Eu stiu ca reducerea acordata ptr crestere copii influenteaza si calculul % de penalizare. Ex 0.2%×nr.luni anticipare (care sunt mai putine cu reducerea ptr. copii)
Multumesc!
Dv aveti dreptate, calculul diminuarii pensiei anticipate se face in functie de numarul de luni pana la iesirea la pensie pentru limita de varsta, care in cazul nasterii si cresterii copii se face cu reducerea varstei standard de pensionare. Deci daca nu ati depus actele necesare reducerii varstei standard de pensionare pentru nastere si crestere copii insistati sa fie depuse.