Subiect "Ce mai stiti de softul de recalculare a pensiiei?" Deschis de Paul la data: 07/14/2025 7:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ce mai stiti de softul de recalculare a pensiiei?
Scris de: Paul la data: 07/14/2025 7:35am
Gen:Masculin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:44
Alte date:
Intrebare: Sunt pensionar pentru limita de varsta de mai bine de 2 ani. Am lucrat in baza unui nou contract, la privat, cumuland pensia cu salariul. La inceputul lunii martie 2025 am depus o cerere de recalculare a pensiei, atasand o adeverinta cu veniturile din ultimii 2 ani. Nu am primit o decizie de recalculare, asa ca am sunat la casa de pensii, raspunsul fiind ca nu au soft pentru recalcularea pensiilor, sa am rabdare, sa astept! Banuiesc ca pentru retinerea CASS, vor avea soft de la 1 august, dar de recalculare nu au! Stie cineva, poate cineva din sistemul CPPP care e problema cu softul? Multumesc!
Re: Ce mai stiti de softul de recalculare a pensiiei?
Scris de: la pensie la data: 07/14/2025 9:22am
Opinia noastra este ca lipsa softului este o numai un raspuns care ascunde alte cauze.
Re: Ce mai stiti de softul de recalculare a pensiiei?
Scris de: GicaH la data: 07/14/2025 10:35am
la pensie :
Opinia noastra este ca lipsa softului este o numai un raspuns care ascunde alte cauze.

Constat că întrebarea rămâne retorică.
Totuși, dacă nu funcționează softul pentru recalculări, cum oare merge introducerea într-un soft nefuncțional a taxei CASS pentru "pensiile mari de peste 3000lei", care totuși s-a plătit la salariile brute, de către pensionari când erau activi, fie că au beneficiat sau nu de asigurarile de sănătate.
Mai este o problemă cu CASul plătit de cei decedați înainte sau imediat după pensionare și de cei care au muncit și cotizat sub stagiul minim de cotizare, nu zic de 15 ani cât este acum, căci nu a fost întotdeauna atât, mai ales la femei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1