Subiect "Calcul orientativ punctaje + pensie" Deschis de Costea Daniel la data: 11/18/2025 6:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul orientativ punctaje + pensie
Scris de: Costea Daniel la data: 11/18/2025 6:00am
Gen:M
Data nasterii:18.12.1965
Stagiul de cotizare:41
Alte date:Am facut armata, nu am grupe
Intrebare:Buna ziua , va rog in limita posibilitatii o verificare a datelor pe care le-am introdus in program si cateva sfaturi , corectii ce ar trebui sa mai fac pentru o estimare a puncatujului si implicit a pensiei.
Astept adeverintele de la fostul si prezentul angajator si atunci o sa pot verifica brutul introdus in special inainte de 01.04.2001.
E bine sa stiu la ce sa ma astept.
Multumesc !
Re: Calcul orientativ punctaje + pensie
Scris de: la pensie la data: 11/19/2025 2:52am
Dupa opinia noastra datale introduse de dv in program sunt gresite, deoarece ati introdus aceeasi suma timp de 41 ani inclusiv pe perioada stagiului militar si in lunile nelucrate.
Va sfatuim sa deschideti un nou program si sa introduceti urmatoarele date :
- In perioadele nelucrate nu introduceti date asa cum precizam in subsolul paginilor anuale.
- In perioada inainte de 01 aprilie 2001 introduceti salariile si eventual sporurile cu caracter permanent inscrise in carnetul de munca sau veniturile realizate pe acea perioada daca aveti adeverinta eliberata de angajator conform modelului din anexa 6 la noua lege a pensiilor 360/2023
- Pe perioada stagiului militar selectati codul "S" fara sa introduceti sume
- Pe perioada dupa 01 aprilie 2001 introduceti salariile brute realizate. Acestea le puteti obtine de la Casa de pensii daca cereti sa va elibereze "Situatia stagiului de cotizare dupa data de 01 aprilie 2001" sau daca va deschideti un cont personal pe site-ul Casei de pensii.
Dupa ce procedati astfel reveniti si cereti analiza datelor introduse.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1