Subiect "Puncte suplimentare grupa a doua" Deschis de GicaH la data: 12/02/2025 3:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Puncte suplimentare grupa a doua
Scris de: GicaH la data: 12/02/2025 3:36am
Gen:B
Data nasterii: 22.12.1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am și eu o întrebare, cum se calculează punctele pentru grupa a doua de muncă, eu fiind pensionat pe legea 263/2010 în 2019, primind punctele pentru grupe la pensionare.
Acum după ce am primit recalcularea pensiei pe baza adeverinței am văzut în buletinul de calcul că există o neconcordanta.
Astfel:
La punctul D.I.Puncte realizate în sistemul public de pensii:50.09202 puncte, din care:
1.1.In condiții normale de muncă: 32.88186 puncte;
1.3.Conditii deosebite de munca/Gr.II(Legea 3/1977):10.91927 puncte;
2.Pensie suplimentara: 3.77098 puncte;
3.Puncte suplimentare pentru grupe/condiții de muncă: 2.49891 puncte.
După cunoștințele mele, pentru grupa a doua și condiții deosebite de munca, conform legii 263/2010, se majorează punctele realizate în aceste condiții cu 25%, ceea ce nu este cazul meu căci: 10.91927 puncte x 25%=2.72982 puncte. nu 2.49891 puncte. Nu că ar fi o sumă mare diferența, dar din principiu puțin câte puțin face mult.
Să înțeleg că s-a pus în aplicare prevederile noii legi cu 0.25 puncte/luna pentru lucrul în grupa a doua/condiții de muncă?
Dar nici așa nu iese calculul, căci ar fi pentru 9 ani și 9 luni 2.4375 puncte.
Care ar fi calculul corect?
Re: Puncte suplimentare grupa a doua
Scris de: la pensie la data: 12/02/2025 9:34am
Opinia noastra este ca la mica recalculare nu se aplica prevederile noii legi a pensiilor.
Diferentele semnalate de dv se datoreaza modului diferit de calcul al celor doua puctaje care nu sunt precizate clar in legislatie.
Credem ca anumite sporuri permanente, sau nepermanente din perioada lucrata in grupele de munca, cum ar fi cel pentru conditii grele de munca, se iau in calcul in mod diferit la calculul celor doua punctaje discutate de dv.
Re: Puncte suplimentare grupa a doua
Scris de: GicaH la data: 12/03/2025 2:15am
la pensie :
Opinia noastra este ca la mica recalculare nu se aplica prevederile noii legi a pensiilor.
Diferentele semnalate de dv se datoreaza modului diferit de calcul al celor doua puctaje care nu sunt precizate clar in legislatie.
Credem ca anumite sporuri permanente, sau nepermanente din perioada lucrata in grupele de munca, cum ar fi cel pentru conditii grele de munca, se iau in calcul in mod diferit la calculul celor doua punctaje discutate de dv.

Aceste punctaje au fost calculate deja în 2019, doar că au apărut modificări/actualizări prin mica recalculare aplicandu-se sporurile conform adeverinței, iar în noul format de buletin de calcul apar separat punctele pentru perioada lucrata in condiții deosebite/ grupe de muncă și sporul suplimentar pentru grupe de muncă, scoțând în evidență diferențele specificate, care în fisa Punctaje lunare se identifică doar în perioada recalculată 1991÷1994 unde apar lunar diferențe, asta fiindcă doar acum mi s-a dat acesasta fișă cu punctaje, cu toate că am solicitat și înainte, pe vechea lege acest lucru.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1