Subiect "Calcul pensie invaliditate" Deschis de Anda la data: 09/05/2008 1:38pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie invaliditate
Scris de: Anda la data: 09/05/2008 1:38pm
Gen:F
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:25ani
Alte date:Facultate
Intrebare:Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la doua intrebari: 1)care este perioada pentru care se acorda CM cod diagnostic 14? 2)In august 2000, in urma unei operatii cod diagnostic 14 am fost pensionata medical. La 1 sept 2001 mi-am reluat activitatea. La calculul pensiei de invaliditate gr 2 se iau in calcul si eventualele perioade anterioare de pensie de invaliditate?
Multumesc pentru raspuns.
Re: Calcul pensie invaliditate
Scris de: lapensie la data: 09/06/2008 5:17am
Perioada de concediu medical in functie de diagnostic nu o cunoastem si numai medicul specialist poate sa faca propunerea de prelungirea concediului medical peste 90 zile in functie de diagnostic si de posibilitatea de recuperare a capacitatii de munca a asiguratului.
Perioada in care ati avut anterior pensie de invaliditate este considerat stagiu asimilat si logic este sa fie luat in calcul la cuantumul noii pensii de invaliditate, la fel si stagiul asimilat pentru studii universitare.
Ceiace este de avut in vedere este faptul daca este si avantajos sa fie luate in calcul stagiile asimilate avand in vedere ca pentru cei cu stagiul de cotizare sub stagiul complet de cotizare ( in cazul dv stagiul complet de cotizare este mai mare de 29 ani si 4 luni) stagiile asimilate cresc si punctajul total dar si stagiul cu care se imparte punctajul total
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1