Subiect "pt. unele nelamuriri la pensie" Deschis de GHERMAN NICOLAE la data: 02/19/2010 2:37pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pt. unele nelamuriri la pensie
Scris de: GHERMAN NICOLAE la data: 02/19/2010 2:37pm
Gen:m
Data nasterii: 13.04.1958
Stagiul de cotizare:27 ani
Alte date:
Intrebare: In legatura cu perioada de la penetenciarul din Aiud de 2 ani si 2 luni care au fost tot in grupa a I de munca,lucrand ca sergent major,daca se cumuleaza cu cei 18 ani si 2 luni lucrati tot in grupa a Ia de munca la IM Aiud. Daca s-ar cumula grupa a I a de munca din ambele parti as avea 20 ani si 4 luni lucra-ti in grupa a I a de munca, nu a-si beneficia de 12 ani reducere
Atunci cind as iesi la pensie
Va multumesc
Re: pt. unele nelamuriri la pensie
Scris de: la pensie la data: 02/24/2010 6:55am
Nu putem sa va facem analiza situatiei dv din franturi de informatii. Acum aduceti informatia ca ati lucrat cei 2 ani la IM Aiud dar se nasc alte semne de intrebare privind restul perioadei lucrate si anume aceasta a fost in sistemul public de pensii sau tot in sistemul militar de pensii?
Deoarece conform actualei legi a pensiilor pentru stagiul dv in gr I reducerea de varsta nu poate fi mai mare de 10 ani si nu va puteti pensiona pana cand va fi adoptata noua lege unitara a pensiilor va propunem sa asteptati pana se adopta aceasta lege cand sistemul militar de pensii va fi integrat in sistemul public de pensii. Dupa ce se vor elabora si normele de aplicare ale noii legi va vom putea evalua corect situatia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1