Subiect "Bonusuri, prime, plati compensatorii" Deschis de Dan Ioan la data: 06/21/2011 12:37pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Bonusuri, prime, plati compensatorii
Scris de: Dan Ioan la data: 06/21/2011 12:37pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:De-a lungul anilor, fiecare dintre noi a primit, in afara salariului de baza bonusuri de performanta, prime, sporuri si in final, salarii compensatorii. Cum putem introduce si aceste sume in calculul punctajului pentru pensie stiut fiind ca exceptand sporurile de vechime si alte sporuri fixe, ele nu sunt mentionate in cartile de munca, dar au intrat in componenta venitului brut din care s-a calculat CAS-ul. Ce e de facut? Are angajatorul obligatia sa furnizeze aceste date sintetizate pe ani pentru ca ele sa fie atasate la dosarul pentru obtinerea pensiei?
Cu stima,
Dan Ioan
Cu stima
Re: Bonusuri, prime, plati compensatorii
Scris de: la pensie la data: 06/22/2011 4:32am
Aceste sume intra in baza de calcul numai dupa 01 aprilie 2001 iar pentru acestea nu trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator deoarece aceste sume au fost transmise pe cale electronica la Casa de Pensii si sunt luate in calcul fara a fi inscrise in carnetul de munca.
In programul de calcul de pe site le puteti inscrie separate in coloana sporuri fixes au cumulate la salarii dar avand in vedere limitele maxime ale sumelor care intra in calculul pensiei date de noi pe pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Cititi mai multe privind baza de calcul a pensiei pe pagina de la adresa:
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1