Subiect "Am suferit un accident de muncă si doresc să stiu când mă pot pensiona de drept" Deschis de BÎNĂ SILVIA la data: 11/20/2008 3:55pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Am suferit un accident de muncă si doresc să stiu când mă pot pensiona de drept
Scris de: BÃŽNÄ‚ SILVIA la data: 11/20/2008 3:55pm
Gen:feminin
Data nasterii:22-05-1996
Stagiul de cotizare:aproximativ 20 ani
Alte date:m-am angajat în anul 1996 într-un combinat chimic din Brăila unde în anul 1998 am suferit un accident de muncă care s-a soldat cu pierderea a 1/3 mână dreaptă, între timp am lucrat în continuare în grupa I de muncă şi cu normă de 8 ore şi cu 4 ore până în anul 1997 când s-a lichidat societatea, lucrez şi acum cu 4 ore dar am avut o întrerupere de câţiva ani aproximativ 7 dar în această perioadă am avut pensie de invaliditate gr-2. pensia de invaliditate acum o am calculată doar pe 8 ani atunci când m-am pensionat prima data, de câte ori am depus pentru recalculare mi s-a comunicat că voi beneficia la pensia de limită de vârstă
Intrebare:de ce nu avem şi noi dreptul la recalcul la pensie după fiecare an lucrat şi la ce vârstă ne putem pensiona ţinând cont că aproape toată vechimea a fost obţinută doar cu o mână pierdută într-un accident de muncă? vă mulţumesc pentru înţelegere şi aştept răspunsul dumneavoastră.
Re: Am suferit un accident de muncă si doresc să stiu când mă pot pensiona de drept
Scris de: la pensie la data: 11/21/2008 1:55pm
Cu toata bunavointa noastra nu putem sa analizam situatia dv. Va rugam sa reveniti si sa ne dati o situatie clara care sa contina urmatoarele date:
-Data nasterii
-Perioadele lucrate inainte si dupa accident
-Data accidentului de munca
-Periadele in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.
-Daca in urma accidentului ati primit certificat de handicap si felul handicapului (grav, accentuat sau mediu)
-Perioada lucrata cu handicapul actual.
Referitor la recalcularea pensiei de invaliditate sa nu mai fiti suparata deoarece functionarii la care va referiti nu au facut decat sa aplice o lege stramba iar pe de alta parte cred ca acestia v-au ferit de un alt necaz acela in care dupa recalculare sa va treziti cu o pensie mai mica.
Pensionarii de invaliditate a caror pensie a fost calculata pe o perioada mai mica decat stagiul complet de cotizare (acesta este si cazul dv) la recalcularea de la pensia la limita de varsta in anumite conditii pot avea surpriza sa le fie diminuata pensia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1