Subiect "pensie anticipata" Deschis de tiberiu gheorghita la data: 02/19/2014 2:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: tiberiu gheorghita la data: 02/19/2014 2:34pm
Gen:feminin
Data nasterii:2 martie 1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:o ruda s-a pensionat anticipat cu 1 aprilie 2010 din invatamant.In urma unei hotarari judecatoresti primeste incepand din 2011 cate 100 lei la trei luni (drepturi retroactive ).Financiarul de la scoala i-a trecut aceste drepturi din greseal in Revisal .In noiembrie 2013 a facut cerere pt recalculare pensie pentru limita de varsta,dar i s-a spus ca a luat pensia anticipata pe nedrept si i se suspenda. Ce trebuie sa faca ?
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 02/20/2014 3:30am
Nu ati precizat in ce mod i s-a spus : verbal sau scris si nici ce fel de dreturi retroactive au fost
Daca i s-a spus verbal trebuie sa procedeze astfel:
- Sa ceara de la de la scoala o adresa prin care sa se explice gresala si sa precizeze in mod expres ca pe perioada cat a primit aceste sume nu a fost angajata cu contract de munca contractul de munca incetand in data primirii pensiei anticipate partiale.
- Sa faca o cerere la Casa de pensii in care sa precizeze ca suspendarea pensiei anticipate partiale a fost facuta gresit deoarece titulara pensiei anticipate partiale, pe perioada in care a primit-o nu s-a incadrat in prevederile art 114 alin (1) litera b) si art 6 alin (1) I din legea pensiilor 263/210, la care sa ataseze si adresa de la scoala.
Daca i s-a spus in scris sau daca raspunsul la cererea de mai sus este negativ sa faca o contestatie la Comisia Centrala de Contestatii aducand aceleasi argumente. Contestatia se depune tot la registratura Casei de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1